©  Getty Images

OPROEP. Jouw favoriete gerecht tijdens de ramadan

De ramadan, de vastenperiode voor moslims, is volop bezig. Een maand lang wordt overdag gevast en als de zon ondergaat, wordt er uitgebreid getafeld. Wij polsten bij het begin van de ramadan naar het culinaire abc van de Antwerpse chef Fatima Marzouki. Maar wij willen ook weten wat jouw favoriete gerechten zijn tijdens de ramadan.

Tijdens de ramadan mogen gelovigen tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken of roken en geen seksuele handelingen stellen. Na zonsondergang mag eten en drinken wel, maar de bedoeling is dat die maaltijden, de iftars, sober zijn.

Het belangrijkste gerecht voor de Antwerpse chef Fatima Marzouki tijdens de ramadan is ramadansoep of harira. “Dat is een soep die rijk is aan eiwitten, koolhydraten, groenten en vlees. Daar zit alles in dat je nodig hebt na een dag vasten.” Fatima zet het liefst verschillende kleine gerechten om te delen op tafel.

LEES OOK: Antwerpse chef-kok Fatima Marzouki deelt favoriete gerechten bij start ramadan

Welk gerecht komt er bij jou steevast op tafel tijdens de iftar? Stuur ons jouw favoriete gerecht (mét foto)!

inke