De archeologen vonden meer skeletten dan verwacht. 

De archeologen vonden meer skeletten dan verwacht. © BAAC Antwerpen

Vondst van 72 skeletten kost stad meer dan 100.000 euro

Lier -

Doordat de archeologen in de Ros Beiaardstraat en Sionsplein veel meer skeletten ontdekten dan verwacht, loopt het prijskaartje op van 10.825 tot 39.600 euro. Met het werk nadien komt het totaalbedrag op 108.719 euro.

In het eerste centrale deel groeven de archeologen van BAAC bvba 57 skeletten op. In de daarachter liggende zones vonden ze nog er nog eens 15. Een deel daarvan is verstoord door de voormalige aanwezigheid van een huis op deze plaats, waardoor er slechts één niveau (het diepste) begravingen bewaard is gebleven.

“Het aantal mogelijke aanwezige skeletten was niet op voorhand in te schatten, maar zorgde wel voor stevig meerwerk. Per gevonden skelet rekent BAAC een extra kost van 550 euro aan. Voor de latere waardering en analyse van de skeletten bedraagt de kostprijs 750 euro per skelet”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

In totaal zijn dus 72 individuen opgegraven. Na afloop van het veldwerk en na de assessment van de skeletten door de fysisch antropologen doet BAAC een gefundeerd voorstel voor de definitieve uitwerking van de skeletten. Maar eerst moeten de archeologen de skeletten wassen, drogen, verpakken. Ook de eerste determinatie is in het bedrag van 108.719 euro begrepen.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio