De lift van de fietserstunnel aan de rechteroever is opnieuw buiten werking. De trappen nemen is de enige oplossing, al wordt dat afgeraden. (archiefbeeld) 

De lift van de fietserstunnel aan de rechteroever is opnieuw buiten werking. De trappen nemen is de enige oplossing, al wordt dat afgeraden. (archiefbeeld) ©  Kris Hossey

Lift van fietserstunnel weer defect, maar tunnel blijft nu wel open

De technische ellende aan de Kennedyfietstunnel houdt aan. De lift aan de zijde van rechteroever is alweer defect. Technici zijn in de weer om hem zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen.

De fietserstunnel was de tweede week van de paasvakantie afgesloten omwille van onderhoudswerken aan de liften. Gisteren, dinsdag, bleek de lift aan de rechteroever weer buiten strijd. “Een probleem met de afweging van de positiebepaling van de liftkooi”, was de verklaring van Agentschap Wegen en Verkeer. Technici kregen de lift weer in gang, maar niet veel later mochten ze al terug aan de slag.

“De lift was dinsdag voor de avondspits hersteld. Na een 800-tal ritten was er tegen de avond een nieuwe storing”, zegt AWV-woordvoerder Gilles Van Goethem. “We hopen dat de techniekers de lift zo snel mogelijk weer aan de praat krijgen.” Tijdens de paasvakantie werd de Kennedyfietstunnel volledig afgesloten, om in deze coronatijden te vermijden dat mensen elkaar kruisen op de trappen. Hoewel beneden in de tunnel een verbodsbord nog steeds verzoekt om de trap naar boven niet te nemen, blijft de tunnel nu wél open. “We vragen iedereen wel om gebruik te maken van de Sint-Annatunnel.”

In die Sint-Annatunnel is dan weer de lift op Linkeroever al bijna tien dagen defect. Ook daar is een technische dienst in de weer om hem zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen. In de Voetgangerstunnel kan wel gebruik worden gemaakt van de roltrappen.  joro

MEER OVER Mobiliteit stad & rand