De zone tegen de Miksebaan. © Jan Brys

Gemeente zet door in omstreden bouwproject met 171 woningen

Brasschaat -

De gemeente heeft Atelier M. Architects + Planners aangesteld als ontwerper voor de 171 sociale en bescheiden koopwoningen in de wijk Het Leeg-De Rietbeemden. De wijkbewoners blijven zich verzetten en hebben een advocaat onder de arm genomen.

Er werden drie bouwzones voorzien. De grootste bevindt zich vooraan in de wijk tegen de Miksebaan aan, naast het golfterrein. Daar komen 60 sociale koopwoningen en 15 bescheiden koopwoningen.  

Volgens het gemeentebestuur zal de ontwerper maximaal rekening houden met de opmerkingen van de buurt in verband met mobiliteit en waterhuishouding. Zonnepanelen en zonneboilers behoren tot de mogelijkheden, net als een gemeenschapslokaal, deelfietsen en autodelen. Het openbaar vervoer op de Miksebaan wordt versterkt.

Marc Duhoux die samen met de buurtbewoners een advocaat onder de arm nam om het hele project tegen te houden, is verbaasd dat het gemeentebestuur de plannen verder zet. “Op het loket van de Vlaamse Gemeenschap is te zien dat het hele gebied bouwvrij is verklaard. Wij houden ons hart vast als er hier wordt gebouwd. Dat is echt om waterproblemen vragen. We zitten hier in overstromingsgebied. Wij zullen ons blijven verzetten”, zegt Marc Duhoux.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners