© ATV

Man uit Kalmthout opgepakt voor betasten van minderjarig meisje op trein

Op de trein van Puurs naar Roosendaal is afgelopen zondag een 41-jarige man uit Kalmthout opgepakt door de politie. Hij wordt ervan verdacht een minderjarig meisje dat alleen op de trein zat te hebben betast en gekust.

“Vorige week werd bij onze diensten aangifte gedaan van exhibitionisme en van aanranding van de eerbaarheid op de treinlijn van Puurs naar Roosendaal”, legt commissaris Patrick De Smedt van de lokale politie Grens (Essen, Kalmthout, Wuustwezel) uit.

Een minderjarig meisje dat alleen op de trein zat, werd betast en gekust door de verdachte. “Het betrof een man met getaande huidskleur, zwart kort haar, zwart getrimde baard en snor. Hij was ongeveer 1m70 groot en sprak gebrekkig Nederlands”, aldus De Smedt. De politie besloot meteen anonieme toezichtsploegen in te zetten op de treinen om de verdachte te betrappen.

Zondagavond rond 21.50 uur merkte een van de ploegen een persoon op de trein op die aan de beschrijving voldeed. “De verdachte volgde een minderjarig meisje in de trein en zocht contact met haar. Hij werd op de trein gearresteerd en meegenomen naar het bureel voor verhoor”, zegt De Smedt. De man, een 41-jarige inwoner van Kalmthout, werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste de man verder aan te houden.

Mogelijk heeft de man nog slachtoffers gemaakt die nog geen aangifte hebben gedaan. De politie roept hen op om alsnog aangifte te doen over de feiten.

jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio