©  BELGA

Invaller Vaesen bezorgt Westerlo eerste overwinning sinds eind februari

Westerlo weet opnieuw wat winnen is. Op de voorlaatste speeldag wonnen de bezoekers met het kleinste verschil tegen Deinze en maakten ze komaf met een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Westerlo nadert tot op één punt van de derde in de stand Lommel.

Bart D’haene

Een strijd om de vierde plaats. Meer had de wedstrijd tussen Deinze en Westerlo niet om het lijf. Om voor één keer het cliché van een typische eindeseizoenswedstrijd niet te gebruiken. Bob Peeters stuurde hetzelfde elftal in de wei - een doorweekte grasmat na de regenbui net voor de aftrap - dat zich tien dagen geleden tevreden moest stellen met 2-2 tegen RWDM. De eerste twintig minuten waren slaapverwekkend. Te weinig tempo, veel misverstanden en geen kansen. Tot Baris Alici in de 24ste minuut de bal behendig meenam, zijn tegenstander uitschakelde en zich uiteindelijke verstapte toen hij wilde afdrukken. Weg doelgevaar.

 

 ©  BELGA

Tien minuten later zat de wedstrijd van Igor Vetokele er op. De Belgische spits met Angolese roots was eerder aangetrapt en hinkte met een pijnlijke grimas naar de kant. Seth De Witte zorgde voor het eerste echte gevaarlijke standje voor het doel van Koen Van Langendonck. Zijn kopbal ging rakelings naast. In een stevig duel pakte Noel Soumah zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Zijn seizoen zit er prompt op. Op het einde van de eerste helft kwam vooral Deinze opzetten. Eerst trapte Dylan De Belder hoog over. Op slag van rust hield Van Langendonck dezelfde De Belder van een doelpunt. Net daarvoor was er bij Deinze wel appel voor een strafschopfout op Youssef Challouk. Scheidsrechter Jasper Vergoote ging niet in op protest van de thuisploeg.

Het eerste kwartier van de tweede helft had opnieuw weinig te bieden. De ingevallen Kyan Vaesen zette zich door. Maar werd net voor hij wilde besluiten afgeblokt. Deinze loerde op de snelle counter. Het kostte Kader Keita en Kouya Mabea, die de aanvallen foutief afstopten, een gele kaart. Toch was het Westerlo dat op voorsprong kwam. Atabey Ciçek zette zich door en zijn poging met effect spatte op de lat uiteen. In de rebound tikte Vaesen zijn eerste goal ooit in eerste klasse B binnen. Het offensief van Deinze leverde geen noemenswaardige kansen meer op en Westerlo sluit de vier competitieduels tegen Deinze af met tien op twaalf. Eind februari stuurden de Kemphanen datzelfde Deinze nog met 4-0 naar huis. Zaterdag wacht de laatste opdracht van het seizoen: een thuisduel tegen rode lantaarn Club NXT.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KVC Westerlo