In park Frijthout is het gebruik van alcohol tussen 18 en 8u verboden. 

In park Frijthout is het gebruik van alcohol tussen 18 en 8u verboden. © Filip Spoelders

’s Avonds en ’s nachts geen alcohol in Hovese parken

Hove -

De combinatie van beter weer en het feit dat mensen meer en meer buiten afspreken om elkaar te ontmoeten, zorgt voor extra overlast in Hove. Het gemeentebestuur neemt daarom de maatregel om het gebruik van alcohol gedeeltelijk te verbieden in openbare parken en op speelpleinen.

Onder andere in het landschapspark Frijthout stelde de gemeente vast dat er veel zwerfvuil van bezoekers achterblijft. Het komt daarom met een alcoholverbod in openbare parken en speelpleinen dat tot 31 oktober zal gelden. “Niet alleen om overlast zoals nachtlawaai en sluikstorten in te perken, maar ook om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, laat de gemeente weten.

Het alcoholverbod geldt van 18 tot 8u. Het gaat om alle vormen van alcoholhoudende dranken die doorgaans worden genuttigd in een park of op een speelplein. Wie zich in een park bevindt met een niet-geopende fles of blikje zal dat eveneens moeten afgeven. De politie kreeg namelijk de opdracht om alle alcohol, ook gesloten flessen, in beslag te nemen en te vernietigen.

Sommige bewoners vinden dit alles te ver gaan. Wie tijdens de zomermaanden ’s avonds met een flesje wijn als geschenk door een park naar vrienden wandelt, zou namelijk wel eens beboet kunnen worden.

filip spoelders

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio