Ook de Putse voorleesvrijwilligers blijven een duit in het zakje doen: elke zaterdagochtend zorgen zij voor een verhaal op de Facebookpagina van de bib. “We stellen vast dat die verhalen uitgebreid bekeken en beluisterd worden”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts.  

Ook de Putse voorleesvrijwilligers blijven een duit in het zakje doen: elke zaterdagochtend zorgen zij voor een verhaal op de Facebookpagina van de bib. “We stellen vast dat die verhalen uitgebreid bekeken en beluisterd worden”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts.  ©  Dirk Vertommen

Gemeente stimuleert vertelaanbod in scholen

Putte

De gemeente Putte heeft voor de zes Putse basisscholen een account betaald voor Het Vertelweb, een initiatief van vertellers Hilde Rogge, de Belleman en Meneer Zee. Kinderen kunnen via het digitale platform genieten van professioneel voorgelezen verhalen. De scholen kunnen de filmpjes downloaden in april, mei en juni. “Op die manier kunnen we er mee voor zorgen dat de ‘culturele boterhammendoos’ van de leerlingen gevuld raakt” , zegt schepen van Cultuur Inge De Bie (Lijst Burgemeester). “Dit extra aanbod hebben onze leerkrachten meer dan verdiend in deze moeilijke tijden.” Ook de Putse voorleesvrijwilligers blijven een duit in het zakje doen: elke zaterdagochtend zorgen zij voor een verhaal op de Facebookpagina van de bib. “We stellen vast dat die verhalen uitgebreid bekeken en beluisterd worden”, vult burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) aan. (kvro)

www.putte.be


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio