© ATV

Vlaams Belang vraagt externe audit in dossier Let’s Go Urban

Antwerpen -

Antwerps Vlaams Belang-fractieleider Sam van Rooy wil dat de externe Audit Vlaanderen een onderzoek doet naar de controles door de stad Antwerpen op de subsidies aan Let’s Go Urban (LGU). “We willen weten hoe ver de verantwoordelijkheid van het stadsbestuur precies reikt”, zegt van Rooy.

De politieke partijen in de Antwerpse gemeenteraad konden maandag de audit inkijken die was opgemaakt door de stedelijke auditdienst en Inspectie Financiën. Daarin werden niet alleen de subsidies voor het licht gehouden, maar ook de controle door de stedelijke diensten op de besteding. De oppositiepartijen maakten daar gebruik van.

Van Rooy deed dit samen met Vlaams Belang-gemeenteraadslid Anke Van dermeersch.

LEES OOK: Dubbel betaalde en gemanipuleerde facturen: auditrapport Let’s Go Urban doorgelicht

“Louter financieel gezien lijkt deze audit goed te zijn uitgevoerd, rijkelijk gestoffeerd met facturen en cijfers”, zegt de fractieleider. “We zijn echter niet overtuigd van de analyse inzake de gebrekkige controle op uitgereikte subsidiegelden door het Antwerps stadsbestuur.

De Vlaams Belang-fractieleider Sam Van Rooy diende daarom een verzoek in bij Audit Vlaanderen om op onafhankelijke wijze de onvoldoende of slechte controle door het Antwerps stadsbestuur nader te onderzoeken. Dit zou dan volgens van Rooy de volgens de Antwerpse audit ‘nauwe banden’ met Sihame El Kaouakibi blootleggen.

“In de fraudezaak-El Kaouakibi is een onafhankelijke controle door Audit Vlaanderen geen overbodige luxe”, zegt van Rooy. “We kunnen dan zien in hoeverre de Antwerpse audit wordt bevestigd dan wel tegengesproken, en hoe ver de verantwoordelijkheid van het Antwerps stadsbestuur precies reikt.”

svw

MEER OVER Sihame El Kaouakibi

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio