©  Joris Herregods

Kennis reageert op vraag tot ontslag: “Je moet eerst de oplichter viseren”

“We zijn als stadsbestuur opgelicht, en dan moet je in de eerste plaats de oplichter viseren. Niet wie opgelicht is.” Met die woorden wentelt Koen Kennis (N-VA), schepen van Financiën van Antwerpen, de vraag van Vlaams Belang af om op te stappen na de zaak-Sihame El Kaouakibi. Die oppositiepartij vindt dat naast Kennis ook schepen van Jeugd en partijgenote Nabilla Ait Daoud haar ontslag uit het college moet geven.

Paul Hendrickx

Koen Kennis reageert op Radio 2 voor het eerst op die eis van Vlaams Belang, na het openbaar maken van de audit over de subsidies aan Let’s Go Urban. “Ik stel voor dat men eerst de audit grondig leest”, zegt Kennis aan Radio 2 Antwerpen. “Financiën is hier niet bij betrokken en dat staat ook in de audit. We gaan nu als college bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden en hoe we onze systemen kunnen verbeteren. Want zoals de burgemeester (Bart De Wever (N-VA), red.) al heeft aangehaald is dit een collectieve verantwoordelijkheid.”

LEES OOK: Dubbel betaalde en gemanipuleerde facturen: auditrapport Let’s Go Urban doorgelicht

LEES OOK: Schepenen Ait Daoud en Kennis steeds meer onder vuur rond Let’s Go Urban: “Eer aan zichzelf houden en ontslag nemen”

MEER OVER Sihame El Kaouakibi

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio