© RTV

Racende pizzakoeriers moeten rijbewijs inleveren

Mechelen, Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens een Wodca-actie in Mechelen en Willebroek negen rijbewijzen van autobestuurders ingetrokken. Dat was onder meer het geval voor twee pizzakoeriers die aan het straatracen waren op de buitenring van Mechelen.

Leo De Nijn

815 autobestuurders werden aan de kant gezet om te blazen. 23 bestuurders hadden te veel gedronken of reden onder invloed van drugs in het verkeer. Dat was het geval voor een Bulgaar die positief testte na het gebruik van een cocktail van cannabis, cocaïne en amfetamines. De politie nam 19,2 gram cannabis en 5 gram cocaïne in beslag.

Een andere betrapte drugsgebruiker die onder invloed was van cocaïne en cannabis, weigerde een speekselanalyse, alsook een bloedproef waarvoor een dokter ter plaatse was geroepen. De bestuurder schond de voorwaarden die de rechter hem op het gebruik van drugs had opgelegd. Dat krijgt nog een staartje bij de rechter. Op de koop toe kreeg hij een boete van 250 euro voor het negeren van de avondklok.

Koeriers met zware voet

De politie betrapte tijdens de actie twee pizzakoeriers, respectievelijk 21 en 23 jaar oud, die tegen elkaar aan het racen waren. “De rit ging van de Brusselsesteenweg naar de Postzegellaan en de Hendrik Consciencestraat. Ze werden door onze manschappen ingerekend na een stop voor het rode verkeerslicht. Beiden ontkennen dat ze aan het racen waren. Hun rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. De werkgever van de twee kon met het voorval niet lachen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Dronken fietser

Acht bestuurders kregen respectievelijk drie en zes uur rijverbod. “Een van hen was een fietser. Zijn achterlicht functioneerde niet. Hij had 1,6 promille alcohol in zijn bloed. Zijn fiets werd gedurende zes uur ingehouden”, gaat de hoofdinspecteur verder. Ook nog twee andere fietsers en een bromfietser liepen een boete van 58 euro op.

Een bestuurder van een eigenhandig omgebouwde fiets tot een gemotoriseerd toestel met zitje, kreeg een boete omdat het niet was ingeschreven bij de DIV.

De politie zette ook een Nederlands uitzonderlijk transport van 60 ton aan de kant. De bestuurder kreeg een boete van 1.600 euro. Het vervoer reed niet op de verplichte reisweg en was niet uitgerust met de nodige begeleidingsvoertuigen. “Hij was verkeerd gereden omdat hij de reisweg niet op voorhand had verkend. Omdat hij een vaste verblijfplaats heeft in Polen, moest hij de boete onmiddellijk betalen.”

Zakjes cocaïne

Er werden tegelijk ook gerechtelijke controles uitgevoerd. Een man werd gearresteerd met liefst twaalf zakjes cocaïne en een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. De drugs werden in beslag genomen, alsook zijn auto die weggesleept werd. De man werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.

De actie werd afgesloten met het uitschrijven van in totaal vijftien boetes van 250 euro voor personen die de avondklok aan hun laars lapten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio