©  BELGA

Mbokani kan in 100ste match 50ste goal maken, Haroun op de goeie weg

Met een zeer subtiele baltoets maakte Dieumerci Mbokani er zaterdag 2-2 van. Voor de Congolese spits zijn elfde doelpunt van het seizoen. En nu zit er een mooi jubileum aan te komen.

dvd

Op de eerste speeldag van de Champions’ play-off zal Mbokani zijn honderdste wedstrijd voor Antwerp afwerken. Opvallend: als hij scoort, kunnen we hem ‘mister 50 procent’ noemen, want dan zit hij exact aan vijftig goals in honderd duels. Zijn recordaantal goals bij één club kan hij ook nog breken, want dat staat toevallig ook op vijftig stuks en zette hij neer bij Standard (in 120 duels). Als dat geen motivatie is.

Extra goed nieuws voor Antwerp met oog op de Champions’ play-off: het liep geen extra schorsingen of blessures op. “Hongla en Seck hadden wat last, maar blijkbaar niks om ons zorgen over te maken”, zei Vercauteren. En aanvoerder Haroun is intussen op de weg terug. “Ik heb Faris na de match gesproken en hij voelt zich al vrij goed. Die progressie is positief. Ik hoop hem snel te recupereren.”

Maar nu eerst een klein beetje rust. Vandaag zijn de spelers, net als gisteren, vrij. “Ze hadden nog een vrije dag tegoed. Maar dinsdag beginnen we er weer aan. We gaan hen niet te véél ­laten rusten.”

(dvd)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws