Weer lachende gezichten bij Telenet Giants Antwerp. Na vier nederlagen won het eindelijk nog eens.

Weer lachende gezichten bij Telenet Giants Antwerp. Na vier nederlagen won het eindelijk nog eens. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp breekt reeks van vier opeenvolgende nederlagen af

Telenet Giants Antwerp maakte met een spectaculaire zege tegen Okapi Aalst een einde aan een reeks van vier opeenvolgende ­nederlagen. Door deze winst staan de Sinjoren opnieuw op de derde plaats en bovendien positief ten opzichte van Aalst, dat ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de Giants.

Patrick Ceulemans

Na 54-46 halfweg drukten de Sinjoren door naar een 99-90- overwinning. Phil Cofer (18 ­punten, 3 rebounds), Stephaun Branch (18 punten, 4 op 4 driepunters) en Sterling Gibbs (19 ­punten, 6 assists) waren de uitblinkers.

Vrijdagavond zaten de Sinjoren na de opdoffer tegen Limburg United nog in zak en as. Zondagavond kon er na een mooie collectieve overwinning tegen Okapi Aalst een glimlach af. Telenet ­Giants Antwerp kon na een maand eindelijk nog eens ­juichen.

“Een overwinning die op het juiste moment komt”, commentarieerde Phil Cofer. “Voor het team en voor mezelf.”

De nieuwe Amerikaanse power forward kon zich de voorbije ­weken niet in the picture spelen. Hij was de afgelopen twaalf maanden vanwege de corona­pandemie nauwelijks aan spelen toegekomen en bovendien is hij aan zijn eerste Europese ervaring toe.

“Dat ik matchritme miste, was duidelijk. Het was vooral ­frustrerend dat dat samenviel met vier nederlagen op een rij”, aldus Cofer. “Daarom deed het enorm veel deugd dat ik het team nu mee naar de overwinning kon ­stuwen.”

Cofer scoorde 18 punten uit een 8 op 13 shotprestatie, waaronder enkele verschroeiende dunks, was alert in defense en toonde vooral zijn fysieke mogelijk­heden.

Ook Stephaun Branch was na enkele mindere matchen back in ­business. Met 4 op 4 driepunters, 18 punten, 4 rebounds en 4 ­assists was hij mee de bezieler van de winst, samen met Sterling Gibbs (19 punten, 6 assists), Vrenz Bleijenbergh (13 punten, 5 assists) en het hardwerkende duo Vincent Kesteloot - Dave Dudzinksi.

Vladimir Mihailovic dropte voor Okapi Aalst 34 punten, maar dat kon een schitterend en vooral collectief spelend Telenet Giants Antwerp nooit echt verontrusten. In het slotkwart stoomde Telenet Giants Antwerp dan ook door naar een verdiende overwinning. Ook younsters Niels Van Den Eynde en Niels De Ridder deden hun duit in het zakje.

“Deze overwinning komt op het juiste moment”, zei coach Christophe Beghin. “Na het verlies bij Limburg United hebben we de koppen bij elkaar gestoken en heb ik de selectie zeg maar een trap in de kont (op zijn Brussels, red.) ­gegeven. Ik zag vandaag een mooie reactie. Vooral dan ­collectief, en dat is belangrijk voor de toekomst. Vrijdag ­bevestigen tegen Kangoeroes ­Mechelen in de Lotto Arena is wel noodzakelijk. De derde plaats? We hebben die nu stevig vast, maar we blijven het match per match bekijken.”

Na de regionale clash vrijdag tegen Kangoeroes Mechelen trekt Telenet Giants Antwerp zondag naar Leuven. Twee keer ­bevestigen en de weg naar de ­derde plaats ligt helemaal open.

TELENET GIANTS ANTWERP: Branch 18, Bigby-Williams 6, Gibbs 19, N. Van Den Eynde 4, Bleijenbergh 13, De Ridder 3, Cofer 18, Kesteloot 7, Dudzinski 9, Donkor 2.

OKAPI AALST: McGriff 12, Mihailovic 34, Maras 9, Vujosevic 16, Geukens 3, Badji 6, Marchant 5 , Kuta 5.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal