De standaard papiercontainer van 240 liter. 

De standaard papiercontainer van 240 liter. © Ivarem

Veel Berlaarnaars kiezen voor te kleine papiercontainer

Berlaar -

Heel wat inwoners van Berlaar geven aan dat ze een kleine papiercontainer van 40 liter willen. Ivarem benadrukt dat de standaardmaat van 240 liter de beste keuze voor gezinnen is, en dat niet iedereen recht heeft op die kleine container.

“In de week van 21 juni krijgt elk Berlaars gezin een gratis papier- en kartoncontainer. Je kunt in plaats van het standaardmodel van 240 liter een klein formaat van 40 liter aanvragen. Na de eerste week van de keuzeperiode merken we dat er heel veel interesse is voor de kleine container. Toch blijft de standaardmaat van 240 liter de beste keuze voor een doorsneegezin, want papier en karton neemt heel wat volume in”, beklemtoont woordvoerder Filip Van Assche.

“De container van 40 liter kan je bovendien enkel aanvragen als je in een appartement, serviceflat of rijwoning woont. Ook personen met een handicap komen in aanmerking. Als je niet aan de voorwaarden voldoet, kan je geen kleine papiercontainer krijgen. Naast de kleine container kan je ook een grote container aanvragen voor papier en karton, maar deze kan je enkel aanvragen als verzamelcontainer voor appartementen, serviceflats of voor gezinnen vanaf zes gezinsleden.” (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio