De 35-jarige Rus werd opgepakt op verdenking van een handeltje in sigaretten zonder takszegel. 

De 35-jarige Rus werd opgepakt op verdenking van een handeltje in sigaretten zonder takszegel. © rr

35-jarige man gevat met honderd pakjes sigaretten zonder takszegel

Merksem -

De Antwerpse politie hield zaterdag een verdachte fietser in de gaten op het kruispunt van de Ringlaan met de Catershoflaan. De 35-jarige Rus werd opgepakt op verdenking van een handeltje in sigaretten zonder takszegel.

(nelo)

“Het wijkteam van Merksem dat voorbij reed, zag dat de fietser voortdurend op zijn gsm bezig was en een goed gevulde rugzak droeg”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. Wanneer het team de man wou controleren, sloeg hij op de vlucht. “Een inspecteur ging lopend achter de fietser aan. Op de parking van het ziekenhuis gooide de man zijn fiets weg en probeerde hij te voet aan de politie te ontkomen”, aldus Bruyns. “De man van 35 jaar kon uiteindelijk gevat worden.”

In het struikgewas vond het wijkteam honderd pakjes sigaretten zonder takszegel. In de vrachtwagen van de Rus vond de politie nog een aantal pakjes. “Vermoedelijk was de verdachte onderweg om zijn pakjes te verkopen op een parking in de buurt”, zegt Bruyns. “Het onderzoek zal worden verder gezet door de diensten van de douane.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio