© atv

Honderdtal feestende jongeren op Scheldekaaien, politie grijpt in

Antwerpen -

Een honderdtal feestende jongeren kwam zaterdagavond samen op de Scheldekaaien. De Antwerpse politie moest ingrijpen en stuurde de jongeren naar huis. Een jongen werd gearresteerd. Later op de avond werden de jongeren gesignaleerd op de Leopoldplaats, waar de politie eveneens tussenbeide moest komen.

(nelo)

Het zonnige weer lokte ons zaterdag massaal naar buiten. De Antwerpse politie was de hele dag zichtbaar aanwezig. Ze keken toe of de coronamaatregelen goed werden nageleefd en sensibiliseerden indien nodig. Rond 19u liep het op de Antwerpse Scheldekaaien echter uit de hand. Een groep van een honderdtal jongeren kwam er dansend en zingend bij elkaar.

Lang heeft het feestje niet geduurd. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongeren weggestuurd. “Toen we op de Scheldekaaien aankwamen, zijn de meeste jongeren gaan lopen”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “We zijn heel pragmatisch te werk gegaan en hebben maar één persoon bestuurlijk gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Ook hebben we vijf muziekboxen in beslag genomen, waarvan een grote stereo.”

Op verplaatsing

Allicht trokken niet alle feestvierders effectief naar huis, want de feestjes leken zich later op de avond te verplaatsen naar elders in de stad. Op de Leopoldplaats moest de politie eveneens tussenbeide komen. Op de locaties waar gefeest werd, lag na afloop ook heel wat zwerfvuil. Ook de voorbije weken, vooral bij mooi weer, moest de politie in Antwerpen al meermaals ingrijpen omdat te veel mensen samenkwamen om te feesten op onder meer de Scheldekaaien.

Eerder op de dag heeft de politie op verschillende drukke plaatsen moeten ingrijpen. “We willen zeker niet te streng zijn”, aldus Bruyns, “maar we proberen zo proportioneel en eerlijk mogelijk te handhaven.”

Afgelopen weekend kwam heel wat volk aan het water samen om van het mooie weer te genieten. 

Afgelopen weekend kwam heel wat volk aan het water samen om van het mooie weer te genieten. © rr

MEER OVER Coronavirus