©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Puike organisatie levert Lierse K. punt op in Seraing

In een wedstrijd zonder veel betekenis hield Lierse K. zaterdagmidag een punt over aan de trip naar het tweede geklasseerde Seraing. De Pallieters voetbalden negentig minuten lang goed in de organisatie en hielden de Luikse promotiekandidaat op een doelpuntenloos gelijkspel. Voor Lierse was het wel al de vijfde match op rij dat het zelf niet tot scoren kwam.

Geen gouden koeien zaterdagmiddag meer te verdelen in het Luikse, waar Seraing en Lierse een wedstrijd zonder grote gevolgen afwerkten. Zo waren de Luikenaars vorige wedstrijd reeds verzekerd van de tweede plaats en het daaraan gekoppelde promotieduel tegen het nummer zeventien uit 1A. Lierse van zijn kant heeft intussen al een maand weet van een verlengd verblijf in 1B.

Coach Tom Van Imschoot gaf Jarno De Smet voor het eerst sinds de winterstop nog een keer een kans tussen de palen en ook de jonge Maxime Limbombe mocht zich verheugen op een eerste basisplaats. Maar in een erg matige eerste helft lag er voor beiden weinig in het vet om zich in de kijker te spelen. Zo moest De Smet amper één keer ingrijpen op een poging van Mikautadze en bleven ook de tegenprikken van de Pallieters beperkt tot halve kansjes voor Janssen en Troonbeeckx. Geen goals dus halfweg en dat was best wel mede de verdienste van een goede Lierse organisatie.

Na de pauze voerde Seraing de druk enigszins op, maar bleven grote kansen wel lange tijd uit. Op het uur dreigde Al Badaoui met een pegel nipt over de staak en later wist De Smet knap raad met een verraderlijk schot uit de draai van Mikautadze. De partij kabbelde nadien zonder verder doelgevaar naar zijn einde. Voor Lierse een felbevochten punt op basis van een puike organisatie.

SERAING: Dietsch, Godart (70’ Swers), Djedje (91’ Faye), Boulenger, Kilota, Sabaouni, Mouhli (80’ Ndiaye), Al Badaoui (70’ Sanogo), Jallow, Gueye (46’ Bernier), Mikautadze.

LIERSE K.: De Smet, Van Genechten, Gillekens, Bitsindou, Laes, Swinnen, Janssen (73’ Gilis), Troonbeeckx (59’ Samyn), Van Landschoot (81’ Van der Veken), Limbombe (73’ Cauwenberg), Vermeiren (59’ Placca).

DOELPUNTEN: geen.

GELE KAARTEN: 27’ Sabaouni, 35’ Mouhli, 38’ Janssen, 38’ Godart, 41’ Swinnen, 88’ Gilis, 90’ Sanogo.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Toeback.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.