© twitter

Dodelijke vechtpartij in Luik was conflict tussen jeugdbendes

Twee rivaliserende jeugdbendes vochten vrijdagnamiddag een conflict uit in de straten van de Luikse voorstad Bressoux. Dat bevestigt het Luikse parket zaterdag. Bij die vechtpartij vielen één dode en twee gewonden.

jvh, nba,Bron: BELGA, La Meuse

In de Luikse voorstad Bressoux brak vrijdagnamiddag een zware vechtpartij uit. Om 17.30 uur brak er een zogezegde woordenwisseling aan de Avenue de Nancy. Dat liep helemaal uit de hand. Gewapende omstaanders mengden zich in het gewoel en er vielen slachtoffers. Eén persoon raakte zwaargewond, hij stierf in het ziekenhuis. Twee anderen liepen verwondingen op bij hun arrestatie. In totaal pakte de politie, die massaal ter plaatse kwam, 28 mensen op.

Het parket van Luik opende een onderzoek naar de feiten. De gearresteerden werden verhoord, en vrijdagavond nog kwamen een onderzoeksrechter, een wetsdokters en een ballistische expert ter plaatse. Volgens het Luikse parket werd die laatste expert opgevorderd omdat er zware wapens gebruikt werden. Er zijn beelden verschenen waarop een kalasjnikov te zien is.

Tijdens de confrontatie werd een TEC-bus geraakt door een steen. Verschillende lijnen zijn omgeleid of geannuleerd dit weekend.

Volgens verschillende Franstalige media was de vechtpartij het gevolg van een conflict tussen jongeren met een Koerdische en een Tsjetsjeense achtergrond, die wonen in Luik of Verviers. Die informatie wordt niet bevestigd door het parket. De jongeman die om het leven kwam, zou een Tsjetsjeen zijn.

Volgens de Waalse krant La Meuse ging het om een afrekening. De twee bendes troffen elkaar dan ook niet per toeval, de confrontatie was via sociale media opgezet. Het zou gaan om heel jonge bendeleden.