©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

0 op 4 voor Telenet Giants Antwerp na nieuw verlies in Limburg United

Geen reactie van Telenet Giants Antwerp, wel een vierde opeenvolgende nederlaag. Dit keer in Limburg United. De Sinjoren zien nu Okapi Aalst de derde plaats overnemen. De Ajuinen hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Wil het team van coach Christophe Beghin die derde stek heroveren moet zondag (15 uur) in de Lotto Arena worden gewonnen.

Pat Ceulemans

Wat was Telenet Giants Antwerp bijzonder zwak in het eerste kwart inzake defense. Het incasseerde maar liefst 28 punten tegen een sterk afwerkend (7 op 9 bommen) Limburg United. Niels Marnegrave, Luke Knapke en Wen Mukubu zorgden dan ook voor een 28-22 voorsprong na het eerste kwart. Vincent Kesteloot scoorde, Vrenz Bleijenbergh was creatief maar verdween in het tweede kwart na een technische, zijn derde fout, naar de bank. Bij een statisch spelend Telenet Giants Antwerp ging het van kwaad naar erger. Geen organisatie, te weinig snelheid en weer te weinig inbreng van het nieuwe duo Phil Cofer en Kavell Bigby-Williams. Dave Dudzinski en Sterling Gibbs waren in de eerste twee schuifjes ook niet op de afspraak waardoor de Sinjoren achter de feiten bleven aanhollen. Van 34-26 evolueerde de score naar een 44-31 tussenstand halfweg in het voordeel van Limburg United. De Limburgers domineerden de rebound, lieten de bal goed rondgaan en trokken dan ook met verdiende voorsprong richting kleedkamer.

Foutenlast

De peptalk van coach Christophe Beghin tijdens de rust zorgde gelukkig voor de Sinjoren voor een kentering. Telenet Giants Antwerp kwam nu wel met de juiste focus op het parket. Er werd gevochten in verdediging, er werd snelheid gemaakt en vooral de shots vielen. Vincent Kesteloot gaf het voorbeeld na een fast-break en met driepunters van Sterling Gibbs was na 46-38 de aansluiting een feit. Vrenz Bleijenbergh liep tegen zijn vierde fout aan en werd uiteraard weer vervangen en Vincent Kesteloot incasseerde zijn derde fout. De Giants bleven echter domineren. Na een bom van Stephaun Branch hadden de Antwerpenaars na een 2-16 tussenspurt bij 46-47 terug aan de leiding. Vincent Kesteloot nam mooi de backdoor en dunkte heerlijk en met ook een driepunter van Niels De Ridder ging het naar 56-58. Foutenlast hinderde de Antwerpse opmars en drie schuifjes had Limburg United na de derde driepunter alsnog een 61-58 bonus op zak.

In het slotkwart was Telenet Giants Antwerp steeds op achtervolgen aangewezen. Niels Van Den Eynde zorgde na een mooie drive wel voor 63-62, maar de Limburgers trokken definitief het laken naar zich toe. Dit via Silas Melson en een energieke Wen Mukubu: 69-62 en 72-64. Sterling Gibbs dropte nog een bom (75-72) maar uitblinker Silas Melson repliceerde direct met een driepunter. De verdiende overwinning voor het team uit Hasselt lag meteen vast.

Limburg United 80-74 Telenet Giants Antwerp

Limburg United: Melson 27, Knapke 11, Mukubu 15, Marnegrave 9, Depuydt 4, Hammonds 8, Mitchell 3, Desiron 0, Dedroog 3, Dammen 0

Telenet Giants Antwerp: Gibbs 21, Bleijenbergh 8, Kesteloot 10, Dudzinski 9, Bigby-Williams 10, Branch 7, Cover 0, N. De Ridder 5, Van Den Eynde 4

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal