©  BELGA

Nieuw mirakel voor W-B? “Match op leven en dood, maar het geloof is groot”

Winnen of naar 1B. Waasland-Beveren speelt zondag zijn laatste troef uit in de degradatiestrijd. Is de match bij OH Leuven de laatste op het hoogste niveau of volgt er een nieuwe ontsnapping op het laatste moment?

who, wic

“Hoe groot het geloof is? Als je geen geloof meer hebt, zit je hier niet op de juiste plaats”, zei Waasland-Beverencoach Nicky Hayen gisteren. “Het is een match op leven en dood. Het geloof is groot. Dat willen we tonen aan de Beverse familie.”

1B

Moeskroen en Waasland-Beveren zijn nu al zeker dat ze voorlaatste en laatste van onze competitie zijn, maar zondag pas zal duidelijk zijn wie rode lantaarn wordt en dus rechtstreeks degradeert naar 1B.

De Waaslanders staan er veruit het slechtst voor. Want zelfs bij winst in Leuven moeten ze nog hopen dat nummer zeventien Moeskroen op hetzelfde moment verliest van Club Brugge. “We moeten eerst onze eigen wedstrijd winnen en dan pas kijken naar het resultaat van de andere match. Het heeft geen zin om daarmee bezig te zijn”, aldus Hayen. “We willen gewoon het goede gevoel van tegen Oostende (toen Waasland-Beveren met 0-2 won, red.) terugvinden. Een goede match spelen en blijven geloven in een goede afloop.”

Houdini-act

Waasland-Beveren heeft wel een reputatie als ontsnappingskoning. Vorig seizoen stond de club laatste toen de competitie op één match van het einde werd stilgelegd. De degradatie werd door het BAS ongedaan gemaakt. In het seizoen 2014-2015 ontliep Waasland-Beveren de degradatie dan weer op de slotspeeldag. Zit er ook dit jaar een nieuwe Houdini-act in? Als Waasland-Beveren zondag de rechtstreekse degradatie kan afwenden, wacht het als nummer zeventien sowieso nog barragematchen om in 1A te kunnen blijven. Dan zal Seraing, dat zich intussen al verzekerde van de tweede plek in 1B, de tegenstander zijn.

In het kort:

Moeskroen heeft genoeg aan een gelijkspel of moet hopen dat Waasland-Beveren niet wint.

Waasland-Beveren moet winnen van OH Leuven én hopen dat Moeskroen verliest van Club Brugge.

LEES OOK: Redt Waasland-Beveren zich nog? De meningen zijn verdeeld

(whb, wic)

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws