©  JEFFREY GAENS

Ticket voor Europe play-offs kan 300.000 euro extra opleveren

Naast de sportieve belangen staat er ­zondag ook financieel nog iets op het spel voor KV Mechelen. Deelname aan de zogeheten Europe play-offs - de nieuwe naam voor Play-off 2 - kan KV nog wat extra ­zakgeld opleveren.

Als KV de nacompetitie kan afsluiten op een vijfde of de zesde plaats, kan het nog een slordige 300.000 euro extra opstrijken. Bij een zevende of een achtste plaats zouden de extra inkomsten volstaan om de gemaakte kosten te dekken en zijn de play-offs dus een ­break- evenoperatie.

Europees in eigen stadion

Mocht KV via de play-offs een Europees ticket bemachtigen, dan maakt het bestuur zich sterk dat de club haar thuiswedstrijden in het eigen AFAS Stadion zal ­afwerken. De enige voorwaarde is dat er tegen dan opnieuw supporters toegelaten zijn in het stadion. In zijn licentiedossier heeft KV het Bosuilstadion van Antwerp FC doorgegeven als Europese thuishaven, maar mits een aantal aanpassingen - het omvormen van de staantribune in een zittribune en een meer krachtige stadionverlichting - kan KV zijn stadion makkelijk ­upgraden naar een UEFA categorie 4-stadion, mocht dat nodig zijn. Die investeringen zouden de club nog zo’n 400.000 euro kosten. (thst)

Meer voetbalnieuws