© Dirk Kerstens

Vrienden houden stille wake voor Damian op Hendrik Conscienceplein

Op het Hendrik Conscienceplein in Antwerpen werd vrijdagavond een stille wake gehouden om de 21-jarige Damian te herdenken. Hij kwam vorige week in de nacht van zaterdag op zondag om het leven na een val uit het raam van het Ibis-hotel aan het Antwerpse Theaterplein.

Nelo

LEES OOK: Vriend van verongelukte Damian: “Drang naar vrijheid heeft hem het leven gekost”

De wake vond plaats op het Hendrik Conscienceplein. “De meesten wilden de stille wake voor het Ibis-hotel houden, maar omdat we daar niet met zoveel mensen mochten samenkomen, doen we het hier”, zegt een van de organisatoren. Hij kende Damian goed. “We spraken hier op het plein dagelijks met een groep vrienden af tijdens corona. Daardoor heeft het plein nu een extra emotionele waarde.”

Een vijftigtal vrienden kwam er rond 19u bloemen neerleggen en een glaasje drinken. Ook de vader van Damian was even aanwezig. “Mensen komen hier samen om te vieren dat Damian geleefd heeft en niet om te rouwen omdat hij er niet meer is”, vertelt een vriendin. “Zo zou hij het ook gewild hebben.”

Normaal gezien zou de wake duren tot 23.30u. Maar uit angst dat het uit de hand zou kunnen lopen, legden de organisatoren het evenement vroegtijdig stil. Tegen 20u werd er een minuut stilte gehouden, gevolgd door een luid en emotioneel applaus voor ­Damian.

Zaterdagochtend wordt Damian om 10u begraven in Deurne.

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

MEER OVER Video

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio