Manon Stragier: “In de reguliere competitie waren we de sterkste.”

Manon Stragier: “In de reguliere competitie waren we de sterkste.” © ERIK WESTERLINCK

Manon Stragier: “Op zoek naar bekroning van fantastisch jaar”

Zondagavond is de nieuwe kampioen in het vrouwenvolleybal gekend. In de vooravond (18 uur) staan in Roeselare in de finale van de play-offs uittredend landskampioen Asterix Avo Beveren en Limburg Ladies As-Tongeren tegenover elkaar. Nadat het eerder de beker won, gaat Asterix Avo nu resoluut voor de dubbel.

Dirk Van Bruyse

Het werd dus Limburg, dat donderdag vlot de maat nam van VDK Gent. “Het was voor ons om het even wie er in de finale zou staan, want beide ploegen hebben hun kwaliteiten”, zegt Manon Stragier. De hoofdaanvalster van Asterix Avo zat donderdag, net zoals de hele Asterix Avo-kern, aan het televisietoestel gekluisterd.

“We hebben de halve finale rechtstreeks op het scherm kunnen volgen. Op vrijdag hebben we die dan nog eens ontleed. Verder hebben we ook wat video’s van oudere wedstrijden bestudeerd, zodat we zondag voor geen verrassing komen te staan. Daarnaast hebben we nog stevig gewerkt aan onze eigen werkpunten, die tijdens onze nochtans collectief sterke halve finale tegen Oudegem de kop opstaken. Er wordt inderdaad niks aan het toeval overgelaten. Vergeet niet dat de titel wordt gegeven na een finalematch. Een momentopname dus. Ik zou liever de vertrouwde formule ‘best-of-3’ voorgeschoteld gekregen hebben. Nu moeten we allemaal op het juiste moment top zijn.” 

“Dat geldt uiteraard ook voor Limburg. Anderzijds hebben we de competitie afgesloten met een voorsprong van acht punten. In de reguliere competitie waren we duidelijk de sterkste.”

Logisch

“Ergens is het logisch dat we in de finale staan. Maar uiteindelijk hebben we nog niks. We willen de bekroning van de competitie en zo’n hoofdstuk met een dubbel afsluiten. Ik heb er alvast vertrouwen in. Omdat er bij ons liefst acht speelsters vertrekken, is iedereen dubbel gemotiveerd om het Asterix Avo-verhaal mooi af te sluiten.”

“Dat ik volgend seizoen één van de meest ervaren in de ploeg zal worden? Daar denk ik nu nog niet aan. Eerst nog eens alle focus op de komende play-off-finale”, zo besluit Manon Stragier.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio