Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Patrick De Roo

JobRoad matcht kwetsbare mensen aan potentiële werkgevers

Mechelen -

JobRoad, een organisatie die kansengroepen ondersteunt in hun zoektocht naar een job, organiseerde deze week een screeningsdag in het Sociaal Huis in Mechelen. Een vijftigtal kandidaten werd doorgelicht en krijgt op die manier de kans om te solliciteren. Daarvoor wordt er samengewerkt met verschillende bedrijven en organisaties.

Samen met de stad Mechelen en partners als Voka, VDAB en verschillende regionale uitzendkantoren ontvouwde JobRoad het netwerkproject ‘Integratie door werk’. Binnen dit traject worden kwetsbare mensen met een grote afstand tot de reguliere arbeidsmarkt begeleidt in hun zoektocht naar een job. 

Een vijftigtal kandidaten kwamen donderdag naar de screeningsdag van JobRoad in het Sociaal Huis in Mechelen. “We brengen hen via deze weg in contact met verschillende deelnemende lokale bedrijven en organisaties”, zegt Joachim Commeene, CEO van JobRoad. “Zo krijgen ze voeling met de jobinhoud. Is er een match, dan kunnen de kandidaten op sollicitatiegesprek.”

“Via dit project willen we de drempels naar de arbeidsmarkt verlagen. Want ondanks hun kwetsbaarheid, hebben deze kandidaten ook heel wat kwaliteiten. Via het project met JobRoad geven we hen de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben”, klinkt het bij het stadsbestuur. (svds)

  

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio