Aangeboden door Hedin Automotive

© Hedin Automotive

Nieuwe podcast vertelt je alles over elektrisch rijden

Steeds meer automobilisten willen overstappen naar een plug-inhybride of elektrische auto. Maar hoe pak je dat aan? Ook actrice en Joe-dj Elke Van Mello worstelde met veel vragen rond elektrisch rijden in haar zoektocht naar een nieuwe auto. Dankzij de podcastreeks ‘Plan Elektrisch Rijden’ van Hedin Automotive is ze nu helemaal op de hoogte.

Stil rijcomfort, vlotte acceleraties, geen plaatselijke CO2-uitstoot, lagere onderhoudskosten, een hoge fiscale aftrekbaarheid voor bedrijven: de voordelen van elektrische wagens zijn talrijk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer automobilisten interesse tonen. Toch hebben zij soms twijfels, bijvoorbeeld over de laadmogelijkheden, de autonomie of de kosten. Net als Elke Van Mello, die je wellicht kent als actrice in series (Lisa, Auwch_) en films (Niet schieten, Red Sandra) of als stem van radiozender Joe en vele reclamespots.

Ze is op zoek naar een nieuwe wagen. “Mijn dieselwagen is aan vervanging toe en ik wil graag mijn steentje bijdragen tot de natuur door de uitstoot van mijn nieuwe wagen te minimaliseren. Ik had heel wat vragen over elektrisch rijden. Kan ik wel ver genoegen rijden met zo’n batterij? Welk rijbereik heb ik eigenlijk nodig? Wat is de prijs? Hoe werkt het laden? Welke soorten elektrische wagens bestaan er?”, vertelt Elke.

Plan Elektrisch Rijden

Het idee om samen met Hedin Automotive een podcast over elektrische auto’s te maken, kwam dan ook op het ideale moment. “De bedoeling is om de luisteraars wegwijs te maken in de wereld van elektrisch rijden.” Met ‘Plan Elektrisch Rijden’ wil Hedin Automotive, de grootste groep van Mercedes-Benz-dealers in België, in de eerste plaats informeren en inspireren. In totaal staan vijf afleveringen op het programma: over de verschillende soorten hybride en elektrische wagens, de autonomie, de laadmogelijkheden, de kosten en een vooruitblik op de elektrische toekomst.

“In elke aflevering komen experts aan het woord die alles stap voor stap uitleggen, zonder belerend te zijn. Ik denk dat iedereen iets zal hebben aan onze podcast”, klinkt het overtuigd. Maar wat heeft Elke er zelf uit geleerd? “Vooral dat ik niets wist (lacht). Ik ben echt met een wit blad en veel vragen begonnen. Ik heb ook geleerd dat de tijd ontzettend snel gaat. Dus als mensen nu denken ‘elektrisch rijden is nog niets voor mij’, dan vergissen ze zich misschien wel. We zitten echt op een kantelpunt. De podcastreeks heeft me heel goed geholpen en ik hoop dat dit bij de luisteraar ook het geval zal zijn.”

Voor de podcasts mocht Elke achter het stuur kruipen van de Mercedes-Benz EQC, een 100 procent elektrische luxe-SUV. “Dat was geweldig! Iedereen heeft een hectisch leven, maar in de EQC doe je de deur dicht en word je door de stilte precies vacuüm gezogen in je eigen wereld. Het is misschien zelfs beter dan yoga (lacht).”

 © Hedin Automotive

Ontdek het zelf

Heb je ook vragen over elektrisch rijden of wil je dit zelf eens ervaren? Daarvoor heeft Hedin Automotive het Mercedes-EQ Experience Center in het leven geroepen. “Het is geen klassieke showroom om te verkopen, maar een ruimte waar we graag kennis delen”, vertelt Denzel De Geyter, de EQ Brand Manager van Hedin Automotive. “Hier zijn alle volledig elektrische modellen van Mercedes-Benz aanwezig, net als de laadinfrastructuur. We kunnen dus alles fysiek tonen of laten testen en jou precies op maat informeren.”

Het Mercedes-EQ Experience Center is nog open tot 18 juli 2021 en bevindt zich op de eventlocatie WATT The Firms in Gent, een oude oliefabriek die omgebouwd werd tot een duurzaam bedrijvencentrum. Je kunt er niet alleen testrijden met de EQC (SUV) en de EQV (monovolume), maar ook met de gloednieuwe EQA. Deze compacte SUV maakt elektrisch rijden toegankelijk voor een breder publiek en wordt zeer positief ontvangen.

Of Denzel nog enkele tips kan geven als je een elektrische wagen overweegt? “Zeker! De twee belangrijkste zijn: luister naar onze podcasts en kom daarna eens langs in het Mercedes-EQ Experience Center (lacht). Sta ervoor open om je te verdiepen in elektrisch rijden en het echt te begrijpen. Baseer je niet op vermoedens of veronderstellingen, maar laat je correct informeren.”

Beluister hier de podcasts over elektrisch rijden of maak een afspraak
om het Mercedes-EQ Experience Center van Hedin Automotive te bezoeken.