© ATV

Bart De Wever over Let’s Go Urban na audit: “Lijkt alle schijn te hebben van oplichting”

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor de camera van ATV gereageerd nadat het schepencollege de hele voormiddag heeft vergaderd over het al dan niet verder steunen van Let’s Go Urban (LGU), de jongeren-vzw van Sihame El Kaouakibi. Gisteren raakte bekend dat er voor 350.000 euro geld verduisterd is van de subsidies die de stad Antwerpen toekende.

Bron: ATV

LEES OOK: Audit Let’s Go Urban legt bloot: dubbel betaalde en gemanipuleerde facturen

Een interne audit van de stad Antwerpen toont nu aan dat er sprake is van mogelijke malversaties door Let’s Go Urban. “Wij gaan vandaag een ingebrekestelling met een deurwaarder laten overbrengen aan de vzw”, zegt De Wever.

LGU heeft nog recht van verdediging. “Als er geen afdoende antwoorden komen voor de middelen die wij denken verloren te hebben, dan gaan wij de concessie verbreken met de vzw. En dan gaan wij uiteraard in rechten treden om onze middelen terug te eisen.”

Al gelooft de burgemeester niet echt dat er nog antwoorden zullen komen. “Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ze die kunnen geven. Het lijkt er alle schijn van te hebben dat er oplichting in het spel is.”

Onderzoek sinds februari

De auditdienst voerde sinds begin februari een onderzoek naar LGU Academy na de melding van mogelijke onregelmatigheden aan de ondernemingsrechtbank, waarna een voorlopig bewindvoerder werd aangesteld. De dienst onderzocht of de stedelijke investerings- en werkingstoelages correct besteed werden door de vereniging, hoe de opvolging door stedelijke diensten verliep en of de controlemechanismen functioneerden. 

MEER OVER Sihame El Kaouakibi

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio