Drie jongemannen stonden terecht omdat ze tennisballetjes met daarin drugs over de muren van de gevangenis in Turnhout wilden gooien. 

Drie jongemannen stonden terecht omdat ze tennisballetjes met daarin drugs over de muren van de gevangenis in Turnhout wilden gooien. © Bart Van den Langenbergh

Jongemannen gooien tennisballen met drugs over gevangenismuur

Turnhout -

Drie twintigers uit Kortrijk stonden vrijdag in Turnhout terecht omdat ze tennisballetjes met daarin hasj en een gsm over de muren van de gevangenis in Turnhout hadden gegooid. Een familielid had hen vanuit de cel daarvoor opdracht gegeven.

Een ploeg van de lokale politie regio Turnhout betrapte op 1 december 2020 drie jongemannen die tennisballetjes over de muren van de gevangenis in de Wezenstraat in Turnhout probeerden te gooien. De broers Abdelmoumen H. (28) en Abdelrahim H. (27) en hun kompaan Lamec C. (26), allemaal uit Kortrijk, werden meteen in de boeien geslagen. Het drietal moest zich vrijdag voor de rechter in Turnhout verantwoorden.

“Omdat er vorig jaar geen fysiek bezoek mogelijk was in de gevangenis, was er een nieuwe trend om pakjes over de muur te gooien”, zei openbare aanklager Claire Cuypers. “De drie mannen hadden tennisballen bij die ze hadden opengesneden en gevuld met hasj en een gsm. In totaal hadden ze 55 gram hasj bij.” 

In hun auto vond de politie nog een lege koker voor tennisballen en twee zakjes met een kleine hoeveelheid drugs. Huiszoekingen bij de beklaagden leverden nog gebruikershoeveelheden cannabis op. “Een nonkel die in de gevangenis zat, was de bestemmeling van de pakjes. Ze legden de lange afstand naar Turnhout af louter om drugs af te leveren”, schetste het Openbaar Ministerie.

Celstraf en boete

De beklaagden riskeren elk een gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete. Hun advocaten vroegen om de straf te beperken tot de voorhechtenis of om een werkstraf uit te spreken. “Er zijn geen drugs afgeleverd, het bleef bij een poging”, pleitte meester Karolien Van de Moer. Vonnis op 30 april. (bvdl) 

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio