Nick, Yanaïka, Noa en hun omie Nancy organiseren de geldinzamelactie. 

Nick, Yanaïka, Noa en hun omie Nancy organiseren de geldinzamelactie. © Chris Van Rompaey

Yanaïka, Noa en Nick zamelen geld in om ziekenhuispersoneel te trakteren

Lier -

Nick Vercammen (13) en zijn zussen Yanaïka Vercammen (11) en Noa Van Ginneken (12) steken de komende dagen achtduizend flyers in de Lierse brievenbussen. Hiermee vragen ze een kleine financiële bijdrage om al het personeel van het Heilig Hartziekenhuis op iets lekkers te trakteren.

Chris Van Rompaey

“Bijna dagelijks rijden we met onze steps over de stadsvesten naar omie en opie, bij wie we onbezorgd in de tuin kunnen spelen. Telkens passeren we dan het ziekenhuis van Lier. Tijdens de eerste week van de paaspauze zaten we samen op de schommel en vroegen we omie of ze geen taarten en cake kon bakken voor iedereen die daar werkt. Dat doet ze immers steeds tijdens het straatfeest en ook ons verwent ze zo meermaals”, zegt Nick.

Nancy De Smet, de grootmoeder van de drie kinderen, werkte ooit nog in de keuken van het Heilig Hartziekenhuis. “Ik weet dus dat het wellicht te riskant is om met zelfgebakken etenswaren in het ziekenhuis aan te komen. De teleurstelling bij mijn kleinkinderen was groot. Een van hen stelde toen voor om met hun spaarcentjes dan maar in een winkel iets te gaan kopen, maar dat vond ik een brug te ver. Ik kwam daarop met het idee om een geldinzameling te organiseren. Lier telt zo’n 37.000 inwoners. Als sommigen een eurootje zouden kunnen missen, dan komen we al heel ver.”

“We zijn toen op zoek gegaan naar een Lierse handelaar die ons tegen verminderde aankoopprijs iets lekkers voor 1.450 personen kan leveren. Bij ons eerste telefoontje hadden we al meteen prijs. Wie dit is, vertellen we nu nog niet. Het moet voor de personeelsleden van het ziekenhuis een verrassing blijven”, benadrukt Yanaïka.

Achtduizend flyers

Om de inzamelactie te promoten, maakte de mama van het drietal een flyer. Driehonderd exemplaren busten de kinderen al op de Lispersteenweg waar ze wonen en in de Sint-Annastraat waar hun omie woont. “Zodra de doos met achtduizend flyers toekomt, wandelen we samen met omie al de andere straten van Lier af. Daar zijn we waarschijnlijk vele dagen, misschien wel enkele weken mee bezig”, vermoedt Noa.

Nick, Yanaïka en Noa hopen zo’n 3.000 euro in te zamelen. Brengt hun actie meer op, dan schenken ze dat bedrag aan de covidafdeling van het Lierse ziekenhuis.

Nancydesmet1@hotmail.com


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio