©  BELGA

Tot vier jaar cel voor Nederlandse uithaalploeg

Vier Nederlanders hebben donderdag celstraffen tot vier jaar en 8.000 euro boete gekregen. Ze waren vorig jaar in verdachte omstandigheden tegen gehouden in de haven van Antwerpen. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat ze een partij cocaïne uit een koelcontainer wilden halen. De beklaagden noemden dat onzin en beweerden dat ze een nachtje plezier wilden beleven in de prostitutiebuurt.

Bron: BELGA

De politie merkte op 10 september 2020 rond 01.15 uur een bestelwagen van koerierdienst DHL op in de Vosseschijnstraat, nabij fruitkaai 188. De agenten besloten om de inzittenden te controleren.

Bestuurder Tairon S. zei dat ze op weg waren naar de prostitutiebuurt. Zijn passagier Faisal O. vertelde dan weer dat ze pakjes ging afleveren in Nederland. In de laadruimte werden echter geen pakjes aangetroffen, maar wel Halid S. en Lorenzo G. De politie vond er ook lege tassen, een transportkar en een zak met werkmateriaal, waarmee volgens de procureur een koelcontainer kon worden geopend.

Uit nazicht van de ANPR-camera’s bleek dat diezelfde bestelwagen ook de twee nachten daarvoor de grens had overgestoken. Telefonie- en zendmastonderzoek plaatste verschillende van de beklaagden ook dan op de kaaien. De procureur meende dat ze op zoek waren naar een koelcontainer waarin een partij cocaïne verstopt zat.

“Onzin”

De vier Nederlanders werden vervolgd voor poging tot invoer van verdovende middelen en deelname aan een criminele organisatie. “Een en al onzin”, verklaarde Faisal O. bij de behandeling van de zaak vorige maand. “Jullie hebben geen drugs gevonden, jullie hebben gewoon niets tegen ons. Wat doe ik hier eigenlijk? We wilden naar de prostitutiebuurt voor een nachtje plezier. Ik heb dat niet meteen gezegd, omdat ik me schaamde.”

“We worden aangeklaagd voor dingen die niet waar zijn. We zijn gewoon vier jongens die uit waren op wat plezier”, zei Tairon S. Ook de twee andere beklaagden ontkenden. De rechtbank vond de tenlasteleggingen bewezen. Faisal O. en Tairon S. werden veroordeeld tot vier jaar cel, Halid S. en Lorenzo G. tot drie jaar cel. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio