Op het plein voor de Sint-Katelijnekerk werden twee meerstammige valse christusdoorns aangeplant. 

Op het plein voor de Sint-Katelijnekerk werden twee meerstammige valse christusdoorns aangeplant. © Stad Mechelen

Vier nieuwe bomen nadat aannemer boom had geveld zonder vergunning

Mechelen -

De stad Mechelen en bouwaannemer Dockx hebben recent vier bomen aangeplant in Mechelen. Dat waren ze overeengekomen nadat de aannemer in augustus vorig jaar zonder vergunning een boom had geveld voor de plaatsing van een torenkraan op de hoek van de Sint-Katelijnestraat en de Oude Beggaardenstraat.

Stijn Van de Sande

Het Mechelse stadsbestuur ging in overleg met Dockx, nadat de aannemer in augustus vorig jaar een boom had geveld zonder dat het daarvoor over de juiste vergunningen beschikte. “Een boete brengt de boom niet terug, daarom zijn we met de aannemer overeengekomen om de gevelde boom in drievoud te compenseren. De stad voegt daar nog een vierde boom aan toe”, zegt schepen van Natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen (Vld-Groen-m+).

Op de oorspronkelijke locatie in de Sint-Katelijnestraat werd een pluim-es gepland met een stamomtrek van ongeveer één meter. Ook aan het Hof van Cortenbach kwam zo’n boom. Op het plein voor de Sint-Katelijnekerk werden twee meerstammige valse christusdoorns aangeplant.

“We willen dergelijke voorvallen in de toekomst absoluut vermijden”, zegt Pieter Hendrickx van Dockx. “We hebben dan ook alle begrip voor de reactie van de stad, nadat we de boom onterecht hadden geveld. We hebben onze fout erkend en hebben samen constructief gezocht naar de beste compensatie. In het voorstel om enkele nieuwe bomen aan te planten om het straatbeeld te herstellen, konden we ons meteen vinden.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio