Ook in Putte kan je nu beroep doen op studenten die je uit de nood helpen.   

Ook in Putte kan je nu beroep doen op studenten die je uit de nood helpen.  ©  ies

Studenten lossen computerproblemen op aan huis

Putte -

Wie met de computer of de smartphone op een digitaal probleem stuit, kan in Putte voortaan rekenen op de assistentie van een informaticastudent. De gemeente werkt daarvoor samen met het platform Beego, dat de studenten ter plaatse stuurt.

“De vraag naar digitale hulp is groot”, stelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) vast. “Een nieuw toestel kopen is simpel, maar ermee aan de slag gaan, is iets anders. Al wat digitaal is uitleggen in mensentaal: daar gaat dit initiatief om. We willen dat elke inwoner vlot kan genieten van de digitale ontwikkelingen.”  

Wie Beego gebruikt, betaalt 19 euro per blok van een half uur dat de student langskomt. Je kiest zelf hoe lang je hulp nodig hebt. Daarbij komt een fietsvergoeding van 3 euro. De betaling vindt plaats op het einde van de sessie via Bancontact.

“Wie het financieel moeilijk heeft en van deze dienst gebruik wil maken, kan via onze sociale dienst beroep doen op een digicheque”, vult schepen van Sociale Zaken Bert Rousseau (N-VA) aan.

Zowel van de studenten als van de mensen die hen inschakelen, wordt verwacht dat ze de maatregelen respecteren. “Beide partijen dragen dus steeds een mondmasker en ontsmetten en verluchten voldoende. Zo zijn we zeker dat de informatie op een veilige manier overgedragen kan worden.” (kvro)

Digicheque: sociale.dienst@putte.be, 015.25.83.64
Hulp boeken: www.beego.be, info@beego.be; 078.48.54.00


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio