Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Roger Dreesen

Kleutertjes leren veilig fietsen in sporthal

Willebroek, Schelle, Terhagen

Alle kapoenen uit Willebroek die al behendig genoeg zijn om op een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes te rijden, kunnen zich inschrijven voor een cursus ‘leren fietsen’. Dat gebeurt in samenwerking met sportregio Rivierenland. De leermomenten vinden in de sporthal plaats, zodat leren fietsen met vallen en opstaan geen pijnlijke, maar een leuke ervaring wordt.

Een ervaren monitor zorgt voor leuke oefeningen. Zo wordt fietsen zonder steunwieltjes op een snelle en leuke manier geleerd. Na een sessie kan 80 tot 90% van de deelnemertjes fietsen zonder hulp.

De sessies vinden plaats op zaterdag 19 juni in Willebroek, Terhagen en Schelle. Bomenaars betalen 10 euro en inwoners van Schelle, Niel, Rumst en Willebroek schrijven in via hun eigen sportdienst. De inschrijvingen starten op 18 april vanaf 8u en er dient online betaald te worden. Er zijn maximaal tien deelnemers per sessie. De fiets van het kind zonder steunwieltjes zeker niet vergeten, net als sportieve kledij. De actieve begeleiding van 1 volwassene, minstens 16 jaar oud, is verplicht. (jb)

Online via I-School

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio