©  EPA-EFE

Halve finales van Champions League en Europa League zijn gekend: De Bruyne tegen Neymar, Arsenal ontmoet ex-coach

Bron: BELGA

De heenmatchen van de halve finales in de Champions League vinden plaats op dinsdag 27 en woensdag 28 april. Dinsdag geven Real Madrid en Chelsea elkaar partij en een dag later is het aan Paris Saint-Germain en Manchester City. Dat liet de UEFA donderdag weten.

Op 4 mei trekt PSG dan weer naar Manchester, terwijl Real op 5 mei de verplaatsing naar Stamford Bridge maakt.

Het wordt voor het team van Mauricio Pochettino zaak om beter te doen dan Laurent Blanc in 2016. Toen gingen de Parijzenaars ten onder tegen City in de kwartfinale. PSG gaat op zoek naar een tweede CL-finale op rij.

Real-trainer Zinédine Zidane kan erin slagen om vier finales op vijf deelnames te halen. De drie vorige finales wist hij telkens over de streep te trekken. De finale staat geprogrammeerd op 29 mei in het Turkse Istanboel, in het olympisch stadion Atatürk.

Europa League

Manchester United kijkt in de halve finales AS Roma in de ogen. Voor Henrikh Mkhitaryan een weerzien met de club waar hij tussen en aan de slag was.

Arsenal neemt het op tegen Villarreal. Bij de Spanjaarden staat Unai Emery aan het roer, specialist van de Europa League en … ex-coach van Arsenal. De heenmatchen zijn voorzien op 29 april, de returns op 6 mei. De finale vindt op 26 mei plaats in het Poolse Gdansk.

MEER OVER UEFA Champions League

Meer sportnieuws