Op Borze in Lille zijn al heel wat versleten betonplaten vernieuwd.  

Op Borze in Lille zijn al heel wat versleten betonplaten vernieuwd.  © Bart Van den Langenbergh

Vernieuwing betonplaten op schema

Lille -

Een aannemer heeft in opdracht van de gemeente de voorbije maanden al honderd betonplaten vernieuwd of hersteld in Lille. De komende weken zijn ook betonwegen in Poederlee, Gierle en Wechelderzande aan de beurt.

Het lokaal bestuur van Lille schakelde in januari een aannemer in om een aantal betonnen gemeentewegen die in slechte staat zijn te herstellen. De arbeiders gingen eerst aan de slag in Lille zelf waar intussen al honderd betonplaten vernieuwd zijn. Al ruim 40% van de te vernieuwen betonplaten zijn vervangen. “Een drietal platen moet nog gecorrigeerd worden door een te grote oneffenheid of niveau­verschil. De aannemer zal dit rechtzetten op het einde van de werkzaamheden”, zegt Tom ­Kersemans (N-VA), schepen van Openbare Werken in Lille. De aannemer moet op bepaalde plaatsen met een bitumineuze vulling de brede voegen opvullen. Die ingreep verhoogt ook de veiligheid voor fietsers.

Nu de vernieuwing in Lille zelf bijna achter de rug is, komen ook Gierle, Wechelderzande en Poederlee aan de beurt. De aannemer gaat aan de slag op het Moereind en Beulk in Wechelderzande, Groesaard in Poederlee en op ­Osseneersels en een deel van de Turnhoutsebaan in Gierle. Tijdens de herstellingen is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio