Susanne van der Spiegel en Anjes Dierens zijn de trekkers van het team vereenzaming binnen de Mechelse Ouderenraad. 

Susanne van der Spiegel en Anjes Dierens zijn de trekkers van het team vereenzaming binnen de Mechelse Ouderenraad. ©  rr

Vrijwilligers Ouderenraad gaan met nieuw project Wegwijzers eenzaamheid tegen

Mechelen -

Zestigplussers dichter bij elkaar brengen en wegwijs maken in het aanbod van activiteiten, organisaties en verenigingen dat Mechelen rijk is. Daar draait het nieuwe project Wegwijzers van de Mechelse Ouderenraad om.

“We richten ons tot leeftijdsgenoten die nieuw zijn in Mechelen of die in de afgelopen maanden door omstandigheden alleen kwamen te staan. We gaan hen aanschrijven met de vraag of we contact mogen opnemen en wat hun interesses zijn”, zeggen Anjes Dierens en Susanne van der Spiegel, trekkers van het team vereenzaming binnen de Mechelse Ouderenraad.

Daarna worden de senioren gematcht met een vrijwilliger of ‘Wegwijzer’ met dezelfde interesses. “Zij nemen telefonisch contact op voor een vrijblijvende babbel, om inlichtingen te geven of om samen iets leuks te gaan doen. Mechelen heeft heel wat te bieden voor oudere mensen. Niets is fijner dan een passie te kunnen delen”, vertellen ze.

Al 22 leden van de Ouderenraad hebben zich kandidaat gesteld als vrijwilliger. In hun rol als ‘matchmaker’ krijgen Anjes en Susanne hulp van de ouderenconsulente van de stad.

“Vorige week lanceerden we nog ons actieplan eenzaamheid, waarin we onder meer inzetten op positieve en inclusieve acties die Mechelaars samenbrengen. Dit project is daar een schitterend voorbeeld van”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Sociale Cohesie. (svh)

www.mechelen.be/ouderenraad

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio