©  ISOPIX

Pro League maakt kalender play-offs op 19 april bekend

De kalenders voor de nieuwe Champions' play-offs en Europe play-offs worden op maandag 19 april, daags na de slotspeeldag in de Jupiler Pro League, uit de doeken gedaan vanaf 20u15. Dat meldde de Pro League woensdag. De barragematchen tussen Seraing - tweede in 1B - en de zeventiende uit 1A worden op 1 en 8 mei afgewerkt.

Bron: BELGA

Een gevolg van de turbulente afwikkeling van het vorige coronaseizoen is dat er nieuwe play-offs worden afgewerkt. Voor negen teams uit 1A is er nog een nacompetitie, voor de rest zit het voetbalseizoen er zondag al op. Komend weekend staat de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie op de agenda. Onder meer de strijd om rechtstreekse degradatie wordt beslecht en RSC Anderlecht en KV Oostende strijden voor het laatste ticket voor de Champions' play-offs. Dit seizoen zullen de nummers 1 tot en met 4 meestrijden in de Champions' play-offs, de vervanger van Play-off 1. De puntendeling blijft behouden en de 4 ploegen zullen het 2 keer tegen elkaar opnemen. De nummers 5 tot en met 8 spelen de Europe play-offs, de vervanger van Play-off 2.

De voornaamste Europese tickets worden in de Champions' play-offs verdeeld. De kampioen gaat rechtstreeks naar de Champions League, de runner-up komt in de derde kwalificatieronde van het kampioenenbal terecht. De derde speelt de laatste voorronde van de nieuwbakken Conference League. De vierde speelt nog barrages tegen de winnaar van de Europe play-offs met als inzet de tweede voorronde van de Conference League. De bekerwinnaar - op 25 april kijken Standard en Genk elkaar in de ogen in de finale - speelt de laatste voorronde van de Europa League. Indien Genk de beker wint, schuiven de Europese tickets op en wordt de barrage tussen de vierde en de winnaar van de Europe play-offs niet afgewerkt.

Op 19 april stelt de Pro League de kalender voor beide play-offs voor. Deze gaan in het weekend van 1 mei van start. Daarnaast moet de zeventiende in 1A - Moeskroen of Waasland-Beveren - zijn verblijf in de hoogste afdeling nog veiligstellen in een barrageronde tegen Seraing, de tweede van 1B. Die heen- en terugwedstrijden worden op 1 en 8 mei afgewerkt, bevestigde de Pro League. De winnaar over twee wedstrijden speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League.

Meer voetbalnieuws