Marc Vermylen staat aan de Sionsbrug: het vertrek- en eindpunt van de nieuwe wandeling. 

Marc Vermylen staat aan de Sionsbrug: het vertrek- en eindpunt van de nieuwe wandeling. © Chris Van Rompaey

Natuurpunt opent educatief wandelpad

Lier -

Natuurpunt afdeling De Wielewaal laat u volgend weekend kennismaken met het nieuwe Educatief Wandelpad Nazareth-Zuid. Het gebied bevindt zich tussen de Kleine Nete en de Nazarethdreef, tegenover het Spui, in Lier.

“Dankzij de wandel- en fietsbrug tegenover de Sionsite kom je vanuit hartje Lier binnen luttele minuten in onze natuuroase terecht”, zegt voorzitter Marc Vermylen. “We planden daarom meteen een educatief bewegwijzerd wandelpad doorheen het pas verworven natuurgebied. We maakten ook enkele voormalige poelen en slenken weer vrij van begroeiing.”

“In functie van het wandelpad legden we trapconstructies op de Netedijken aan en construeerden we een knuppelpad doorheen de kern van het bosgedeelte. We plaatsten ook educatieve borden, bewegwijzering, rasters en poorten. Een wandelfolder met bijbehorend kaartje en educatieve uitleg over de deeltracés vind je in de groene Natuurpuntbrievenbus aan het startbord bij de Sionsbrug.”

Door de coronabeperkingen laat Natuurpunt het grote publiek op eigen initiatief het wandelpad inwandelen op zaterdag 17 en zondag 18 april. Op enkele locaties onderweg geven natuurgidsen dan uitleg over bijvoorbeeld vogels, paddenstoelen, solitaire bijen, vleermuizen en planten. De wandellus in Nazareth-Zuid is 2,5 kilometer lang. Als je ze verlengt met de wandellus van Nazareth-Noord, kom je op 4,5 kilometer.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio