©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wout van Aert: “Tom Pidcock was gewoon sterker, dat had ik al gevoeld”

Wout van Aert die geremonteerd wordt in een sprint? Het is nog niet vaak gebeurd. Tot hij door Tom Pidcock gepasseerd werd in de slotmeters van de Brabantse Pijl. “Hij was gewoon sterker”, aldus een teleurgestelde Van Aert.

Vincent Van Genechten

LEES OOK: Wat een stunt: Tom Pidcock remonteert Wout van Aert en wint de Brabantse Pijl

“Ik denk wel dat ik het verrassend vond, die sprint”, lachte de Brit na afloop. “Maar ik wist dat een sprint na het einde van een wedstrijd niet hetzelfde is als een sprintje naar een naamplaatsbordje. Ik had er dus wel vertrouwen in. We gingen elke keer enorm hard bij de aanvallen. Mijn wattages gingen de hoogte in toen ik in het wiel zat van Van Aert. In de sprint was ik wat nerveus omdat ze langs achteren ook nog kwamen. Het was wachten en zat dan even ingesloten, maar toen ik aanging ging ik hem meteen voorbij. Ik wist dat ik hier goed ging zijn na enkele weken goed te hebben getraind.

 

 ©  BELGA

Wout van Aert baalde als een stekker na afloop. “Ik had gehoopt hier te winnen”, aldus onze landgenoot na de finish. “Maar Pidcock was gewoon sterker. Dat had ik gevoeld bij zijn versnellingen. In de sprint liepen mijn benen vol en kwam hij erover. Ik voelde me op zich wel goed en het was een goeie situatie door met drie voorop te geraken. Het was een eerlijk gevecht, maar Tom was beter. Dat is wel balen, maar in de sprint had ik er niets van terug.”

En nu focus op de Amstel? “Naast de zege grijpen, is altijd jammer maar ik was opnieuw op de afspraak. Opnieuw kom ik iets te kort en dat is opnieuw niet leuk. Maar de benen zijn goed, dus we zullen zien. Dan komen de mannen van het Baskenland erbij dus we gaan een sterke ploeg hebben. Ik kijk ernaar uit, maar ik zat echt met deze koers in het hoofd vandaag.”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Matteo Trentin was al lang blij om als derde op het podium te mogen. “Mijn tempo was redelijk goed”, aldus de Italiaan. “Het moment dat ik de Moskesstraat nam, toen wist ik dat Van Aert en de anderen zouden komen. Ik probeerde zo goed mogelijk te rijden en op het einde, toen ik ze zag komen, besloot ik om een beetje te rusten en wat energie te sparen want we gingen met drie naar de finish. Daar was ik snel zeker van. Maar ik had de benen niet om te winnen, het was een harde wedstrijd. Voor Tom is dit een verdiende overwinning.”

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws