Eén van de jaarlijkse activiteiten van het Puurse Aspergefestival is het Aspergedorp. 

Eén van de jaarlijkse activiteiten van het Puurse Aspergefestival is het Aspergedorp. ©  Patrick Poppe

Aspergedorp 2021 definitief geannuleerd

Puurs-Sint-Amands

Eén van de jaarlijkse activiteiten van het Puurse Aspergefestival is het Aspergedorp. Dan wordt de Dorpsharttuin telkens omgebouwd tot een culinaire markt waar je kan komen proeven en genieten.

“Mochten de huidige corona-maatregelen aanhouden, vormen we het evenement om tot een echte markt waar je eten en drinken kunt afhalen, maar niet ter plekke consumeren”, zei Hilde Van der Poorten, schepen van evenementen (CD&V) eerder al. Maar nu is het hele Aspergedorp geannuleerd.

“Het was al van eind april naar 24 juni verschoven: dan is het Sint-Jan en dat is altijd het officiële einde van het aspergeseizoen, maar we hebben vrijdag beslist om toch helemaal te annuleren.”

Nieuw was een expo met als thema asperges. Lokale kunstenaars die iets gemaakt hebben of kunnen maken dat aansloot bij het thema, konden deelnemen en de oproep was al gelanceerd. “We gaan de inzendingen nu bijhouden tot volgend jaar en het idee van de expo weer oppikken, want die aspergekunst verdient toch meer aandacht dan een kleinschalig iets ergens links of rechts.” (pp)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio