©  BELGA

Le Marchand (Antwerp) enkel geschorst tegen Genk

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro opgelegd aan Maxime Le Marchand. De verdediger van Antwerp houdt die sanctie over aan zijn rode kaart tegen Moeskroen. Tenzij de Great Old in beroep gaat, zit Le Marchand zijn schorsing zaterdag uit tegen Genk.

Bron: BELGA

Op slag van rust moest Antwerp maandagavond op Le Canonnier met een man minder voort. Le Marchand verloor het leer na een slechte controle en zette een tackle met twee voeten vooruit in op spits Hamdi Harbaoui van Moeskroen. Scheidsrechter Jan Boterberg gaf eerst geel, maar veranderde na tussenkomst van de VAR in een rode kaart. Bondsprocureur Ebe Verhaegen zag er een springtackle in met grote intensiteit. Hij wilde de Fransman twee speeldagen schorsen.

Antwerp ging echter in het verweer en verscheen woensdag al voor het Disciplinair Comité. De Great Old vond dat het om een ongelukkig en onvermijdbaar contact ging. Advocaat Van Himpe wees er bovendien op dat Le Marchand geen kwade intenties had, zich meteen verontschuldigde bij Harbaoui en dat de bal wel degelijk gespeeld werd. Antwerp hoopte dat de sanctie herleid kon worden naar één wedstrijd effectieve schorsing.

Het Disciplinair Comité volgde die suggestie van het stamnummer 1. "Le Marchand probeerde zijn tegenspeler niet te verwonden, dus er was geen intentioneel karakter. Hij heeft de bal wel degelijk geraakt en zich vervolgens maximaal teruggetrokken, zo blijkt uit de tv-beelden. Maar hij raakt Harbaoui ook en bracht zo diens fysieke integriteit in gevaar. Een bestraffing dring zich dus op. Omdat Le Marchand ook een vrijwel blanco casier heeft, vindt het Disciplinair Comité een lagere sanctie dan het minimum van twee wedstrijden schorsing gepast", klinkt het in het vonnis.

Antwerp kan nog in beroep gaan, maar lijkt dat niet van plan. Le Marchand is geschorst voor de slotmatch van de reguliere competitie, komende zaterdag tegen Genk.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws