©  BELGA

Wout van Aert voor het eerst in Brabantse Pijl: “Dat ik hier start, wil zeggen dat ik ambitieus ben”

Voor alles een eerste keer. En dus staat Wout van Aert aan de start van de Brabantse Pijl. Met de ambitie om te winnen, meldde hij voor de start.

bvc/gvdl

“Na de Ronde van Vlaanderen heb ik wel wat rust genomen”, klonk het. “Conditioneel zou er echter geen probleem mogen zijn. Afgelopen zondag heb ik gewoon getraind en heb ik er niet bij stilgestaan dat we eigenlijk Parijs-Roubaix aan het rijden zouden zijn. Via de sociale media werd ik er wel aan herinnerd.”

Parcourskennis heeft Van Aert wel én niet. “Ik kom hier wel eens op training maar het parcours echt goed kennen, dat mag ik niet zeggen. De lokale ronde ken ik wel, het enige nadeel is dat ik er nog nooit op heb gekoerst maar dat mag geen excuus zijn. Dat we een deel over het WK-parcours rijden is mooi meegenomen maar zeker niet de reden waarom ik hier aan de start sta. Ik hoop gewoon de benen te hebben van twee weken geleden en wil gewoon meedoen voor de zege. (Droogjes) Als ik een koers toevoeg aan mijn programma, dan is dat omdat ik ambities heb. Ik wil hier winnen. Of ik topfavoriet ben? Zo voelt het toch een beetje aan. Maar dat is geen garantie op succes. Een aantal tegenstanders kan ik inschatten, tegen een aantal jongens heb ik recentelijk niet veel gekoerst en hun niveau kan ik niet goed inschatten.”

Moskesstraat

Van Aert moest noodgedwongen nog wel wat zwaardere trainingen inlassen. “Normaal gaan we in deze periode van wedstrijd naar wedstrijd”, klonk het. “Dat kon nu niet, daarvoor was de periode te lang. Maar op zich voelden de benen nog goed aan tijdens die trainingen. Ik ben ook tijdens één van die tochten over de Moskesstraat gereden. Die ligt er nu makkelijker bij dan voorheen. Of dat een voor- of nadeel is, zal straks moeten blijken. Het blijft een lastige strook maar ik had ze toch liever gezien zoals ze was. Vroeger kon je ze niet en danseuse nemen, nu wel. Dat verandert veel, vind ik. Maar het zal sowieso een pittige finale worden.”

Tussen de trainingen door kon Van Aert toch een beetje tot rust komen in familiale kring. “En dat heeft wel deugd gedaan”, zei Van Aert. “Sinds ik terug ben van Milaan – Sanremo was ik wel een paar dagen thuis maar dat was toch altijd redelijk stressvol. We zijn nu bijvoorbeeld naar de Ardennen kunnen gaan, wat toch altijd plezant is.”

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws