File rond haven Zeebrugge door stiptheidsacties douane

In de omgeving van de haven van Zeebrugge vormt er zich woensdagmorgen file door een stiptheidsactie van de douane. Zo meldt de haven van Zeebrugge woensdag. De politie is ter plaatse om het verkeer te regelen. Het gemeenschappelijk vakbondsfront eist onder meer extra aanwervingen en een gepaste vergoeding voor het geleverde werk.

Bron: BELGA

In de Baron de Maerelaan in het havengebied van Zeebrugge staat sinds woensdagmorgen file door de stiptheidsacties van de douane. Het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACV, ACOD en VSOA) hekelt onder meer het personeelstekort en verslechterde arbeidsomstandigheden. De vakbonden vragen extra aanwervingen, de beëindiging van de herstructurering van de douane en een werkspanning die de agenten respecteert. Ook wil de douane prioriteit voor eerstelijnspersoneel bij de Covid-vaccinaties.

De vakbonden plannen de komende dagen nog meer protestacties indien er geen toezeggingen komen van de minister van Financiën Vincent Van Peteghem en de federale regering. Het vakbondsfront benadrukt dat tijdens de actie van woensdag in de haven van Zeebrugge, ladingen die verband houden met Covid-19 niet worden getroffen.

MEER OVER Haven Antwerpen