Lise Vandecasteele 

Lise Vandecasteele © rr

Lise Vandecasteele (PVDA) vervangt Mohamed Chebaa in Antwerpse gemeenteraad

Antwerpen -

Onafhankelijk gemeenteraadslid Mohamed Chebaa verlaat de Antwerpse gemeenteraad en wordt vervangen door Lise Vandecasteele. Daardoor zal de PVDA-fractie weer drie leden tellen.

Sacha Van Wiele

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 telde de PVDA vier raadsleden, maar al snel stapten twee raadsleden uit de partij, onder wie Chebaa. Hij kon zich niet vinden in het standpunt van de partij rond onverdoofd slachten. Chebaa besliste nu om uit de gemeenteraad te stappen.

Mohamed Chebaa.

Mohamed Chebaa. © Sarah Van den Elsken

Hij wordt vanaf de volgende gemeenteraad vervangen door Vandecasteele (38).

“Dit derde mandaat komt onze fractie toe en we zijn heel blij dat Lise dat nu kan opnemen”, zegt PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Lise is een serieuze versterking voor onze fractie, met twee voeten in de Antwerpse realiteit als Dokter voor het Volk en bakken politieke ervaring als Vlaams parlementslid.”

Vandecasteele zetelde drie jaren in de voormalige OCMW-raad.

Huisarts

Vandecasteele is geboren en getogen in Antwerpen. Ze werkt als huisarts in de Hobokense dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk. Ze is mama van twee jonge dochters. Zij wil zich in de gemeenteraad focussen op ouderenzorg en de privatisering van het Zorgbedrijf.

“Stad Antwerpen heeft een enorme troef met een stedelijk Zorgbedrijf waarmee ze een eigen koers kan rijden in ouderenzorg”, zegt Vandecasteele. “Het zou kunnen inzetten op kleinschaligheid en op buurtwerking. Maar wat doet ze? Ze wil het in alle stilte verkopen aan commerciële vennootschappen. Maar ouderenzorg is geen cash-koe. De zorg en de mensen moeten er centraal staan, dat heeft de coronacrisis nog maar eens duidelijk gemaakt. Ik zal me volop inzetten om de commercialisering tegen te houden en te zorgen voor een Zorgbedrijf waar de zorg centraal staat.”

Ex-PVDA’ster en onafhankelijk gemeenteraadslid Khadija Chennouf maakte eind maart bekend deel te zullen uitmaken van de Vooruit-fractie in de gemeenteraad.

MEER OVER Politiek Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio