©  BELGA

Gerenommeerd bureau voorspelt succesvolle Spelen: elf Belgische medailles in Tokio

Bron: BELGA

Statistiekenbureau Gracenote voorspelt dat de Belgische delegatie komende zomer op de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) huiswaarts keert met elf medailles. Dat zouden er bijna dubbel zoveel zijn als op de vorige Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.

LEES OOK.Nog 100 dagen tot de Olympische Spelen: dit zijn onze topkandidaten voor medailles in Tokio

Met nog honderd dagen te gaan voor de start van de uitgestelde Spelen heeft Gracenote een prognose gemaakt over de medaillespiegel voor Tokio. Het statistiekenbureau hield hierbij rekening met prestaties op de grote kampioenschappen sinds het einde van de Spelen van 2016.

De Verenigde Staten zouden net als in Brazilië met de meeste medailles naar huis gaan. Volgens Gracenote zal Team USA 114 keer op het podium staan, waarvan 43 keer op de hoogste trede. China (85 medailles) en Rusland (73) maken de top drie vol, voor thuisland Japan (59) en Nederland (46). Met een totaal van elf medailles ziet Gracenote België als 25ste eindigen. De Belgen zouden tweemaal goud, vier keer zilver en vijfmaal brons winnen.

In 2016 ging België met zes medailles aan de haal. Wielrenner Greg Van Avermaet en zevenkampster Nafi Thiam veroverden het hoogste eremetaal. Zwemmer Pieter Timmers (100 meter vrije slag) en de nationale mannenhockeyploeg gingen met het zilver aan de haal, Dirk Van Tichelt (judo) en Jolien D’hoore (baanwielrennen) grepen het brons. Het was toen van 1996 geleden dat de Belgische selectie aan zes medailles kwam.

Met elf plakken zou België de oogst van 2016 bijna verdubbelen. Alleen in een ver verleden haalde ons land meer medailles. In 1920 wonnen de Belgen in eigen land maar liefst 36 keer eremetaal. In 1900 in Parijs werden vijftien medailles veroverd en in 1924, weer in Parijs, dertien. (belga)

MEER OVER Olympische Spelen Tokio

Meer sportnieuws