© ATV

Marcel Vets (ex-Lierse) overlijdt op 85-jarige leeftijd

De vlaggen op het Lisp hangen halfstok, nadat dinsdagmiddag omstreeks 16 uur het overlijden van Marcel Vets bekend raakte. Als speler maakte hij furore bij Berchem Sport, maar vooral na zijn actieve carrière ontpopte Vets zich als een waar clubicoon als succesvol jeugdcoördinator bij Lierse.

kugu

Marcel Vets doorliep als actief voetballer de jeugdreeksen van Berchem Sport en zou ook acht seizoenen lang in het eerste elftal op het Rooi voetballen. Na die periode verkaste Vets nog naar SK Roeselare. Hij behaalde drie B-selecties bij de Rode Duivels en werd zelfs één keer geselecteerd voor de A-ploeg tegen IJsland, maar moest afmelden nadat geelzucht was uitgebroken in de kazerne waar hij vertoefde.

Als trainer zette Marcel Vets zijn eerste pasjes bij Aartselaar en nadien Lyra, alvorens in 1976 jeugdcoördinator te worden bij Lierse. Het begin van een bijzonder succesvolle periode, waarin Vets de jeugdacademie in Kessel deed uitgroeien tot een vruchtbare voedingsbodem voor het kweken van eigen talent. Onder meer Jan Ceulemans, Erwin Vandenbergh, Danny Verlinden, Gert Verheyen, Frank Dauwen, David Brocken, Nico Van Kerckhoven, Bob Peeters, Ives Serneels, Stein Huysegems, Carl Hoefkens, Jurgen Cavens, Matz Sels en Frederic Frans gingen allemaal door de handen van Marcel Vets. Onder zijn bewind stootten maar liefst 82 spelers van uit de jeugd naar het eerste elftal door. Een gemiddelde van 2,4 per seizoen. Elf onder hen schopten het tot Rode Duivel.

De landstitel in 1997 met liefst 14 eigen jeugdspelers in een kern van 25 jongens was de ultieme kers op de taart voor Vets, die de voorbije jaren aan de ziekte van Alzheimer leed. Bij de heropstart in 2018 maakte Marcel Vets nog een keer zijn opwachting op het Lisp, maar nadien ging het helaas bergaf. We wensen zijn zoon Marc en familie heel veel sterkte bij dit grote verlies.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws