Ter hoogte van de spoorwegbruggen over de Leuvensesteenweg geldt er alternerend verkeer. 

Ter hoogte van de spoorwegbruggen over de Leuvensesteenweg geldt er alternerend verkeer. © Stijn Van de Sande

Eerste dag met nieuwe verkeersopstelling op Leuvensesteenweg verloopt “relatief vlot”

Mechelen -

De nieuwe verkeerssituatie op de aansluiting van de Leuvensesteenweg met het Raghenoplein in Mechelen zorgde dinsdag voor lichte verkeershinder. Ter hoogte van de spoorwegbruggen staan er voortaan verkeerslichten en moet het verkeer alternerend over een rijstrook.

Een deel van de nieuwe fietspuzzel, die deel uitmaakt van het Mechelse stationsproject, werd dinsdag in gebruik genomen. Om verder te kunnen werken aan de rest van de nieuwe fietsinfrastructuur werden er verkeerslichten geplaatst op de Leuvensesteenweg. Ter hoogte van de spoorwegbruggen moet het verkeer beurtelings over een rijstrook.  

Die nieuwe opstelling zorgde dinsdag meteen voor verkeershinder. Zowel op de Vesten als op de Leuvensesteenweg zelf was er filevorming. “Wanneer je de doorstroming vermindert is het logisch dat er files ontstaan, maar over het algemeen verliep het verkeer relatief vlot”, zegt Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging. “We bekijken de komende dagen of de situatie zich verder normaliseert en evalueren de opstelling begin volgende week. Indien nodig zoeken we met de politie naar een oplossing.”

De opstelling met verkeerslichten werd enkele weken geleden al eens met succes getest. “Onaangekondigd hebben we toen verkeerslichten geplaatst om de impact ervan te testen”, klinkt het. “Daarbij hadden we specifieke aandacht voor het Raghenoplein, want we willen voorkomen dat een file het kruispunt zou blokkeren en zo voor chaos zorgt.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio