Teammanager Leidgens weg bij Antwerp, stoel D’Onofrio wankelt

Frédéric Leidgens, de teammanager van Royal Antwerp FC, vertrekt bij de Great Old. Afgelopen weekend bracht Gazet van Antwerpen al aan het licht dat Leidgens voor wrevel zorgde binnen de club, maar Antwerp vindt “die foutieve informatie compleet misplaatst.” Vervolgens zetten Antwerp en Leidgens dinsdag in onderlinge overeenkomst een punt achter de samenwerking. Daardoor wankelt de stoel van Luciano D’Onofrio (65) bij Antwerp nu ook.

tsfn, dvd

LEES OOK: Interne machtsstrijd verdeelt Antwerp: positie Luciano D’Onofrio lijkt onhoudbaar

“De club heeft de voorbije dagen samen met Frédéric Leidgens vastgesteld dat het onmogelijk is geworden om zijn job naar behoren te blijven uitvoeren”, staat te lezen op de website van Antwerp. “Dit als gevolg van het artikel in GvA en de commotie die daarop ontstaan is omtrent zijn persoon. De club benadrukt nogmaals allerminst de tonaliteit en bedenkelijke tot foutieve inhoud van dit artikel te kunnen waarderen en beschouwt deze als compleet misplaatst.”

“Omdat werkomstandigheden optimaal horen te zijn om in teamverband prestaties te leveren, is in onderling overleg beslist uit elkaar te gaan. De club bedankt Frédéric voor zijn inzet tijdens de voorbije 4 seizoenen en wenst hem heel veel succes toe in zijn verdere carrière.”

Luciano D’Onofrio. 

Luciano D’Onofrio. ©  Kioni Papadopoulos

Leidgens maakte zich sinds zijn komst in 2017 al snel onpopulair op de Bosuil. “Hij boycot op dit moment de club”, vertelde een medewerker van Antwerp aan uw krant. Bij Antwerp was Leidgens de rechterhand van sportief directeur Luciano D’Onofrio (65). Belangrijker dan het ontslag van Leidgens is dat nu ook de exit van D’Onofrio himself dichterbij komt. Zeker omdat de Italobelg, die eind januari in de soap rond Lamkel Zé al geviseerd werd door de supporters, voelt dat hij intern ook steun aan het verliezen is.

Vervanger vinden

D’Onofrio’s overeenkomst met Antwerp en voorzitter Paul Gheysens loopt eind dit seizoen af en de kans dat die verlengd wordt, is in één klap een stuk kleiner. Gheysens beseft dat D’Onofrio de club veel succes bracht en dat het moeilijk is om een vervanger te vinden, maar hij weet evenzeer dat sportieve modernisering nodig is. Een zwaar dilemma, maar wie weet maakt D’Onofrio het hem gemakkelijk. Hij kan ook zelf beslissen dat het over is.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws