© rr 

Enkelband voor ziekenhuismedewerkster die drugsmilieu gegevens uit rijksregister bezorgde

De 24-jarige ziekenhuismedewerkster Femke G. uit Borgerhout die werd opgepakt in de nasleep van Operatie Sky, blijft verder aangehouden maar mag haar voorhechtenis thuis uitzitten met een enkelband. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

Bron: BELGA

De vrouw werkte als administratief bediende in een ziekenhuis van ZNA en had door haar functie toegang tot het rijksregister. Ze had op vraag van een kennis het adres opgezocht van een man met een specifieke functie in de Antwerpse haven. Het adres werd doorgespeeld aan het criminele milieu, dat de man ook effectief benaderd had.

De feiten kwamen aan het licht, nadat speurders erin geslaagd waren om de versleutelde berichtendienst Sky ECC te kraken, die veelvuldig gebruikt werd door criminelen. De ziekenhuismedewerkster belandde eind maart in de cel op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen.

De raadkamer had twee weken geleden beslist dat ze in de gevangenis moest blijven, maar daar had ze beroep tegen aangetekend. Ze betwist dat ze deel uitmaakt van een criminele organisatie. De vrouw werd intussen ontslagen door ZNA. jtp, blg

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Operatie Sky