©  BELGA

Pech voor KV-fans met Play Sports: Telenet zendt match niet integraal uit

KV Mechelenfans kunnen zondag niet bij Play Sports terecht om de beslissende wedstrijd in de strijd om Play-Off 2, op het veld van Kortrijk, rechtstreeks te volgen. De hoofdsponsor van de club kiest ervoor om drie andere wedstrijden (Club Brugge - Moeskroen, Oostende - Cercle en OHL - Waasland-Beveren) live uit te zenden op haar kanalen. Kortrijk - KV Mechelen valt alleen te bekijken bij Proximus of via de website van Eleven.

thst, bla

LEES OOK: Zondag zeven matchen tegelijk, maar enkel bij Proximus zal alles ook integraal op tv te zien zijn

De oorzaak ligt deels bij Eleven, dat enkel STVV-Anderlecht en Standard-Beerschot uitzendt. Op het eerste kanaal van Eleven is er een multilive, waarbij de kijker van match naar match wordt gegidst.

Eleven bood de operatoren Proximus en Telenet aan om op de eigen kanalen de overige duels uit te zenden. Alleen Proximus gaat daarop in. Telenet beperkt zich tot Club-Moeskroen, KVO-Cercle en OHL-Waasland-Beveren. Zulte Waregem-AA Gent en KV Kortrijk-KV Mechelen zijn zo alleen op Proximus tv of de app van Eleven Sports te zien. “Vroeger konden we de kanalen Play Sports 6 tot 8 inzetten, maar sinds we het voetbalcontract verloren, kan dat niet meer”, zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. “Ook moeten we ruimte maken voor de Nederlandse bekerfinale in het voetbal en de play-off-finale in het vrouwenvolleybal, omdat we dat contractueel verplicht zijn.”

Nochtans sponsor

Play Sports verkoos de duels voor Play-off 1 en de degradatie boven die voor Play-off 2. Gent en Mechelen, die door Telenet worden gesponsord, zijn zo niet te zien zijn op Play Sports. “Jammer, maar we moeten die keuze respecteren”, zegt Gent-manager Michel Louwagie. “We hebben een commerciële deal, maar dat betekent niet dat we invloed hebben op de keuzes van de redactie.”

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws