De correctionele rechtbank in Turnhout behandelde een zaak van aanranding van een jogster in Gierle. 

De correctionele rechtbank in Turnhout behandelde een zaak van aanranding van een jogster in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

Jongeman werkt jogster tegen de grond: dader staat terecht voor aanranding

Gierle -

Een 20-jarige man uit Gierle (Lille) stond dinsdag terecht voor de aanranding van een jogster. Tijdens het lopen werd ze tegen de grond gewerkt door de jongeman.

Een sportieve jonge moeder uit Gierle beleefde op 4 september 2020 de schrik van haar leven toen ze een eindje ging joggen in haar buurt. Op klaarlichte dag werd ze ter hoogte van Brulens lastig gevallen door B.H., een jonge bewoner uit haar buurt. “Toen ze voorbij zijn woonplaats liep zag ze een man staan die naar haar keek. Tijdens het verderlopen, merkte ze dat hij vlak achter haar liep”, schetste meester Wim Beirinckx, de raadsman van het slachtoffer, in de Turnhoutse rechtbank. “Hij duwde haar even later tegen de grond en ging op haar liggen. De vrouw begon te roepen en te krijsen en sloeg de pet van zijn hoofd, waarna de man wegliep.” Enkele voorbijgangers troffen de jogster helemaal overstuur aan. De verdachte had zich verscholen in een bos in de buurt en kon wat later worden verhoord. Hij verklaarde dat hij ook aan het joggen was en dat de vrouw voor haar plots stopte. “Het is wel vreemd dat hij in gewone kleding aan het joggen was en zich na die botsing heeft verstopt”, aldus Wim Beirinckx. “De feiten hebben een zware impact op het slachtoffer. Ze gaat nog maar weinig joggen en heeft regelmatig nachtmerries. De beklaagde woont vlak bij de school waar haar dochter naartoe gaat.” De burgerlijke partij vroeg een schadevergoeding van 2.000 euro. Volgens het Openbaar Ministerie is er wel degelijk sprake van aanranding van de eerbaarheid. B.H. moet eerst een maatschappelijk onderzoek laten uitvoeren. De zaak wordt later verder behandeld. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio